NAPIO SE I NAŠMRKAO KOKAINA, PA LUDOVAO ZA VOLANOM PO NIŠU: Prošao kroz 3 crvena svetla, policija ga jedva uhvatila
Foto: Zorana Jevtić

ima 21 godinu i probnu vozačku

NAPIO SE I NAŠMRKAO KOKAINA, PA LUDOVAO ZA VOLANOM PO NIŠU: Prošao kroz 3 crvena svetla, policija ga jedva uhvatila

Srbija -

Saobraćajna patrola u Nišu zaustavila je za vikend jednog mladića (21) koji je upravljajući automobilom „folksvagen“ sa probnom vozačkom dozvolom, pod dejstvom kokaina i sa 0,61 promila alkohola u organizmu tri puta uzastopno prošao na crveno svetlo, saopštila je Saobraćajna policija. Sva je sreća da je zaustavljen pa nije nikoga povredio.

- Iz saobraćaja je za ova dva protekla dana isključeno iz saobraćaja 45 vozača koji su vozili pod dejstvom alkohola, trojicu pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, kao i dvojicu koji su vozili pod dejstvom i alkohola i narkotika. U Gadžinom Hanu iz saobraćaja je isključen vozač „reno megana“ (42) sa 2,01 promil alkohola u organizmu, u Doljevcu vozač „audija“ (62) sa 1,75 promila, a u Merošini vozač „mercedesa“ (63) sa 1,23 promila alkohola, rečeno nam je u policiji.

Takođe, u Nišu policija je zaustavila muškarca (26) koji je upravljao „golfom“ bez vozačke dozvole i sa 1,66 promila alkohola.

Stiče se utisak da i pored visokih kazni, mnogi se odlučuju da alkoholisani ili drogirani sednu za volan.

- Saobraćajna patrola u gradu zatekla je trojicu vozača „pežoa“ (26), „iveka“ (25) i „tojote“ (41) koji su bili pozitivni na marihuanu, dok je muškarac (33) vozio „fijat“ pod dejstvom kokaina, benzodiazepina i marihuane i sa 0,65 promila alkohola u organizmu, navode iz policije.

Ovim vozačima je određeno zadržavanje do 12 sati i protiv njih će biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave. U dane vikenda, na području Policijske uprave u Nišu, otkriven je ukupno 451 saobraćajni prekršaj.

Kurir.rs/M.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track