DRAGAN NEOŽENJEN SAMOVAO U SELU A ONDA JE DOŠLA DUKATE: Još se pamti ta priča, bila je jedna od prvih albanskih nevesta u Srbiji
Foto: Youtube Printscreen/TV Klik Arilje

priča koja se pamti: dolazak albanske mlade u selo kod arilja

DRAGAN NEOŽENJEN SAMOVAO U SELU A ONDA JE DOŠLA DUKATE: Još se pamti ta priča, bila je jedna od prvih albanskih nevesta u Srbiji

Srbija -

ARILJE - Još se pamti priča jednog Dragana iz ariljskog sela koji nije krio svoju sreću pre 12 godina kada mu je u porodičnu kuću stigla mlada Dukate, izabranica iz Skadra, kojom se tada oženio.

Dragan je pre više od od decenije za ariljsku TV Klik ispričao da je ostao neoženjen, sam, i da tu samoću nije mogao više da podnese. Zato se odlučio, kako je tada govorio, da svoju sreću potraži na severu Albanije gde je mnogo naših neoženjenih momaka pronašlo svoje sudbine i stvorilo srećne porodice.

Familiju iz Arilja tada je snimala i tamošnja televizija koja je zabeležila kako je dočekana dugo očekivana snajka, jedna od prvih albanskih mlada u tom kraju.

Dragan i Dukate
Dragan i Dukatefoto: Youtube Printscreen/TV Klik Arilje

Mladoženja Dragan prethodno je kazao i da su mu umrli roditelji, kao i brat blizanac i tad je osetio da dalje ne može više sam...

Nevesta Dukate je iz Albanije u Srbiju došla legalno, preko agencije, sa svim urednim dozvolama i papirima iz svoje zemlje, a iste takve morao je da obezbedi i mladoženja jer, kako kažu provodažije, žensko dete dolazi u tuđu kuću i stranu zemlju i nije to baš tako jednostavno.

- Zato što mi se svidela, lepa, mlada, dobra - objasnio je pre 12 godina mladoženja Dragan zašto je baš nju odabrao, presrećan što se ženi u 50. godini.

albanska mlada, Dukate, Albanka, Dragan
foto: Youtube Printscreen/TV Klik Arilje

Što se tiče njegove rodbine, oni tek nisu krili sreću i zadovoljstvo snajkom zahvaljujući kojoj porodično ognjište neće biti ugašeno.

Tada su mladoženja i njegova rodbina dočekali mladu i njene na svečanom ručku u jednom etno-restoranu gde je uz muziku obavljeno i prstenovanje, kako kažu u tom kraju, posle čega je pao i dogovor za venčanje i svadbu.

Pre veridbe, Dragan i Dukate videli su se svega tri puta, a njihovo venčanje još se pamti.

Kurir.rs/Youtube TV Klik Arilje/Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track