U PONUDI VIŠE OD 300 RADNIH MESTA: Sajam zapošljavanja u Loznici
Foto: Kurir/T.I.

u sredu

U PONUDI VIŠE OD 300 RADNIH MESTA: Sajam zapošljavanja u Loznici

Srbija -

Prvi ovogodišnji Sajam zapošljavanja biće održan u sredu, u Sportskom centru "Lagator", gde će po drugi put istovremeno biti organizovan i Sajam obrazovanja, sve u organizaciji lozničke filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ). Učešće je potvrdilo više od 20 poslodavaca, domaćih i stranih kompanija, preduzeća i preduzetnika, koji će ponuditi više od 300 slobodnih radnih mesta različitih obrazovnih profila i stepena stručne spreme.

Na sajmu će učestvovati i sve četiri lozničke srednje škole koje će organizovati "Dan otvorenih vrata" za učenike osmog razreda svih osnovnih škola, gde će moći da se informišu koje smerove mogu upisati, a istovremeno će i srednjoškolci završnih razreda videti kakva je potražnjaa na lokalnom tržištu rada. Na sajmu će svoj štand imati i Regionalna razvojna agencija.

Posle prošlogodišnjeg prolećnog sajma je, prema podacima lozničke filijale NSZ, više od 200 osoba našlo zaposlenje. Iz NSZ pozivaju sve koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih, ali i one koji rade, a žele da promene posao da dođu na predstojeći sajam. Inače, loznička NSZ organizuje dva sajma godišnje, jedan u Loznici, a drugi u nekoj od svojih ispostava u susednim opštinama, malozvorničkoj, ljubovijskoj ili krupanjskoj. Tako će dva dana posle lozničkog biti organizovan i sajam zapošljavanja u Krupnju. Dolazak na sajam potvrdilo je 15 poslodavaca koji su prijavili potrebe za zapošljavanjem oko 100 radnika, a oni su, između ostalih, najviše slobodnih radnih mesta oglasili za poslove konobara, kuvara, šivača, trgovaca i radnika u proizvodnji. Učestvovaće i srednja i osnovna škola iz Krupnja, koje će informisati učenike osmog razreda o mogućnostima za dalje školovanje i izbor zanimanja.

Sajam u Loznici počinje u 11 časova.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja