TRI PSA ZAKLALA LUTALICU U JAGODINI, GRAĐANI U STRAHU ZA DECU Vlasnik tvrdi: Nisu opasni za ljude
Foto: Youtube Printscreen

užas

TRI PSA ZAKLALA LUTALICU U JAGODINI, GRAĐANI U STRAHU ZA DECU Vlasnik tvrdi: Nisu opasni za ljude

Srbija -

Iako je Služba zoohigijene u Jagodini Draganu Miketiću pre gotovo tri meseca naložila da svoja tri psa, koja su zaklala uličnog psa, vakciniše protiv besnila, čipuje i obezbedi im adekvatan smeštaj, on to nije učinio.

Mere su Miketiću naložene jer su njegovi psi, mužjak rase amerikan buli i dve ženke pitbula, 14. januara u Ulici Radojice Solunca zaklali uličnog psa.

- Oni hoće da jurnu na drugog psa, ali na čoveka nikad. Nisam uradio ništa što su mi naložili, jer nemam novca. Niko nije napisao prijavu protiv mene. Psi su u dvorištu. Nije humano da ih vezujem. Nisu krvoločni. Ko to kaže? Dobri su kao 'leba - rekao je Miketić.

Da su krvoločni i da su bili van sebe dok su klali psa, kaže A. P. iz Jagodine u čijem dvorištu su Miketićevi psi sustigli crnog psa koji je pokušavao da pobegne. Čuo je skičanje i atipično lajanje i izašao iz kuće da pogleda šta se dešava.

- Na mom kućnog pragu tri psa davila su jednog crnog psa. Izašao sam na terasu i nekom motkom pokušavao da ih oteram. Psi su počeli da reže na mene. Nastavili su da kolju jadnog psa. Jedva sam uspeo da ih isteram iz dvorišta koje je bilo puno krvi. Psa nisu ispuštali. Klali su ga, klali, klali, dok nije ispustio dušu. Sve vreme sam razmišljao šta bi bilo da je moja trogodišnja kćerka otvorila vrata. Naježio sam se pri pomisli da su mogli da mi raskomadaju dete - potreseno priča A. P.

Da su krvoločni potvrđuje i rukovodilac jagodinskog prihvatilišta Miodrag Dekić i dodaje da Miketić krši i opštinsku odluku po kojoj građanin može da čuva jednog psa.

- Pre dva dana smo videli da su psi i dalje u neadekvatnim uslovima, da nisku kapiju mogu da preskoče u svakom momentu, a Miketić ne može da brine o njima, jer je bolestan. Što se tiče nemilog događaja, mi smo došli na poziv policije. Uzeli smo pse koji su se već vratili u svoje dvorište - kaže Dekić.

U PRIHVATILIŠTU PROVELI 10 DANA

Rukovodilac prihvatilišta Miodrag Dekić kaže da, kako zakon nalaže, u njihovim boksovima su proveli 10 dana, a veterinar koji ih je posmatrao konstatovao je da nisu agresivni prema ljudima. Vlasnik je došao i uzeo pse.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja