AMETOVIĆI U OBNOVLJENOJ KUĆI: Porodica koja je doživela tragediju, kada je dečak preminuo od trovanja gasom, vraća se u svoj dom
Foto: Opština Mali Zvornik

U malozvorničkom selu Radalj

AMETOVIĆI U OBNOVLJENOJ KUĆI: Porodica koja je doživela tragediju, kada je dečak preminuo od trovanja gasom, vraća se u svoj dom

Srbija -

Četvoročlana porodica Dragana Ametovića (39) iz malozvorničkog sela Radalja, koja je u septembru doživela tragediju kada je njegov devetogodišnji sin Nemanja preminuo od trovanja gasom, uskoro treba da se vrati u svoju obnovljenu i proširenu kuću, saopšteno je iz opštinske uprave. Radovi na obnovi i dogradnji su u završnoj fazi, sve radi opština iz lokalnog budžeta, uz podršku humanih građana, a brigu o samohranom ocu Draganu i njegovo troje maloletne dece, koja su živela u teškim uslovima, vodi malozvornički Centar za socijalni rad.

Dragan Ametović, Ametovići
foto: Opština Mali Zvornik

Neuslovnu kuću napustili su posle tragedije, a dok traju radovi na obnovi porodica Ametović boravi u stanu OŠ "Stevan Filipović" u Radalju, koji je o trošku opštine renoviran i uređen za njihovo stanovanje.

Dragan Ametović, Ametovići
foto: Kurir/T.I.

Prema rečima Zorana Jevtića, predsednika opštine, koji je ovih dana obišao radove, kuća je stavljena "pod krov", a većina grubih građevinskih radova privedena je kraju. Preostalo je stavljanje termoizolacije i fasade, izvođenje unutrašnjih radova, uređenje podova i zidova, kao i opremanje nameštajem.

Dragan Ametović, Ametovići
foto: Opština Mali Zvornik

Izvođač radova smatra da bi uprkos kišnom vremenu, uređenje kuće moglo biti gotovo do 20. maja. Jevtić je podsetio da je obnova i dogradnja kuće porodice Ametović započeta krajem 2022, a ukupna procenjena vrednost radova iznosi 3,5 miliona dinara, sa PDV-om. Opština je do sada za radove iz budžeta izdvojila ukupno 2,5 miliona dinara, dok je oko 1,1 milion dinara za izgradnju kuće Ametovićima sakupljeno u humanitarnoj akciji kojoj su se, osim rukovodstva opštine, odazvali zaposleni u opštinskoj upravi i mnogim javnim ustanovama i preduzećima sa područja opštine, kao i građani.

Dragan Ametović, Ametovići
foto: Opština Mali Zvornik

Zaposleni u institucijama na području malozvorničke opštine prikupili su zajedno oko 660.000 dinara, od čega je sa oko 323.000 dinara izmiren dug za struju Ametovića i finansiran ponovni priključak domaćinstva na elektro mrežu. Obnova i dogradnja kuće Ametovića obuhvata kompletnu rekonstrukciju i sanaciju objekta, uz izgradnju novih oko 28 kvadrata za potrebe uređenja kupatila i terase, koji ranije nisu imali, objekat će posle radova imati bruto površinu od 105 metara kvadratnih.

Porodica trenutno ima sve što je neophodno za život, smeštaj, dovoljno hrane, odeće, ogreva i zimu su proveli zbrinuti, zahvaljujući opštini i sugrađanima koji su im pomogli posle tragedije. Najstarija u porodici je devojčica (11) ide u peti razred, dečak (7) je prvačić, a njihova mlađa sestra ima tri godine. Njihov otac kaže da mu je najvažnije da se deca odškoluju i postanu dobri ljudi.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track