ZLATNA TRUBA I KUPINE: OČUVANJE NASLEĐA I LJUBAV PREMA ZEMLJI! Neobična priča Marka Trnavca iz sela Mršelji (FOTO/VIDEO)
Foto: Kruir tv

kurir tv

ZLATNA TRUBA I KUPINE: OČUVANJE NASLEĐA I LJUBAV PREMA ZEMLJI! Neobična priča Marka Trnavca iz sela Mršelji (FOTO/VIDEO)

Srbija -

Iako je dobitnik brojnih nagrada i priznanja na najpoznatijem Festivalu trube u Guči Marko Trnavac ostao je na porodičnom imanju u požeškom selu Mršelji i kako kaže nije bežao od posla koji su započeli njegovi preci.

Marko Trnavac
foto: Kruir tv

Iako je truba njegova najveća ljubav, danas zajedno sa svojom višečlanom porodicom obrađuje oko 70 hektara zemljišta, a pre svega bave se uzgajanjem kupine.

Bilo je dešavanja, posebno kada su letnji periodi, iz auta sedne se u traktor i krene se u rad, priča domaćin Trnavac.

Marko Trnavac
foto: Kruir tv

- Ovde su moji dedovi i pradedovi i koreni, četiri generacije je u ovoj porodici i odavde je poteklo. Nemam nameru da se odselim - rekao je Trnavac.

02:40

TRUBAČKA PORODICA

Truba zauzima veliko mesto u njihovoj porodici decenijama i čak i najmlađi sin Jovan zna da svira.

Na pitanje novinarke Kurira Violete Jovičić sinu Jovanu Trnavcu, da li je teško svirati trubu, on odgovara:

- Imam sedam godina, a tata mi je sa 4 godine pokazao kako se svira. Nije teško - odgovara Jovan.

Marko Trnavac
foto: Kruir tv

Najznačajniji uspeh za Marka je zlatna truba osvojena na takmičenju u Guči. Kaže da mu je to najznačajnija nagrada u životu.

- Možda će je moji naslednici svirati, ali za sada stoji kao trofej rekao je Trnavac.

Kurir.rs /Violeta Jovičić

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja