Završena sanacija peći iz koje se izlilo staklo

Paraćin

Završena sanacija peći iz koje se izlilo staklo

Srbija -
Prve količine stakla su se još juče ujutru pojavile na proizvodnim linijama, a u toku dana nastavljena je redovna proizvodnja na sve tri linije

PARAĆIN - U Srpskoj fabrici stakla uspešno je završena sanacija peći SG1 iz koje je pre tri dana došlo da izlivanja stakla i nastavljena je proizvodnja, saopšteno je danas iz te fabrike.

Kako je navedeno, prilikom incidenta niko nije povređen, a brzom reakcijom zaposlenih i nadležnih organa curenje je stabilizovano i stavljeno pod kontrolu, tako da nije bilo nikakvih posledica po životnu sredinu i građane Paraćina.

Prve količine stakla su se još juče ujutru pojavile na proizvodnim linijama, a u toku dana nastavljena je redovna proizvodnja na sve tri linije.

Radi se o peći koja je deo stare opreme za koju je bila predviđena reparacija. Reparacija bi, kako se ističe, omogućila produženje radnog veka peći, uz izbegavanje prekida proizvodnje i slanja zaposlenih na prinudni odmor.

Radovi na instaliranju kompletno nove peći kapaciteta 70 tona po danu su u toku, a nova peć treba da počne sa radom u novembru.

Krajem prošle sedmice, novi vlasnik je direktnim ulaganjem izvršio deblokadu svih računa Staklare čime su stvoreni preduslovi za kvalitetno poslovanje fabrike u narednom periodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track