DANAS KRAJIŠKI SVESRPSKI SABOR "KRUŠEDOLSKA ZVONA": Liturgija za poginule i nestale, TRPEZA LJUBAVI i kulturno-umetnički program
Velika manifestacija u manastiru Krušedol, Foto: Asocijacija izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske

Manastir Krušedol na padinama Fruške gore

DANAS KRAJIŠKI SVESRPSKI SABOR "KRUŠEDOLSKA ZVONA": Liturgija za poginule i nestale, TRPEZA LJUBAVI i kulturno-umetnički program

Srbija -

Asocijacija izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske zajedno sa Zavičajnim klubom Slavonija iz Inđije i Eparhijom Sremskom organizuju danas po 17. put tradicionalnu manifestaciju Krajiški crkveno-narodni svesrpski sabor "Krušedolska zvona" kod manastira Krušedol na obroncima Fruške gore.

U manastirskoj crkvi Blagoveštenja presvete Bogorodice, liturgiju i parastos za sve Srbe koji su poginuli i nestali tokom 20. veka od 9.30 služiio je vladika sremski Vasilije sa sveštenstvom sremske eparhije.

Posle trpeze ljubavi u manastirskoj blagovaonici, na pozornici ispred manastira održaće se prigodan kulturno-umetnički program. Ove godine Krušedolsku besedu govoriće srpski istoričar i univerzitetski profesor sa Filozofskog fakulteta dr Miloš Ković.

Program manifestacije
Program manifestacijefoto: Asocijacija izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske

Program predstavlja smotra duha i narodnog stvaralaštva izvornih muških i ženskih pevačkih grupa i više KUD-ova koja čuvaju i neguju običaje, folklor i tradiciju zavičaja.

U programu osim glumaca i pesnika učestvovaće i više izvornih pevačkih grupa i folklornih društava iz Republike Srpske.

Financijski, tehnički i organizaciono i ove godine sabor je podržalo Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

Kurir/Banija.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja