Najnovije vesti

DRAMATIČNE SCENE IZ LUČANA: Pogledajte kako spasavaju čoveka iz automobila zaglavljenog u vodenoj stihiji! VIDEO
Foto: RINA

DRAMATIČNE SCENE IZ LUČANA: Pogledajte kako spasavaju čoveka iz automobila zaglavljenog u vodenoj stihiji! VIDEO

Srbija

LUČANI - Obilne padavine ponovo su napravile katastrofu i na teritoriji opštine Lučani. Usled velikog dotoka vode izlili su se bujični potoci i potpuno presekli većini putnih pravaca. Vodena stihija nosila je sve pred sobom, a u bujici se našao i jedan putnički automobil sa vozačem unutra koji je spasen samo zahvaljujući brzoj reakciji meštana.

- Ja sam prvi prošao kamionom, a za mnom je kroz vodemu bujucu dubine preko jednog ipo metra krenuo i vozač putničkog automobila.Međitim, voda ga je zarobila i onemogućila da prodje, presekla je mu put. Odmah smo stali i vozača uspeli da izbavimo, živog i zdravog, sada nam ostaje i vozilo da izvučemo - kazao je Veljko Milosavljević za agenciju RINA.

00:28

Meštani kod Lučana spašavali čoveka iz vodene bujice

Za trinaestočlanu porodicu Milosavljević večeras nema sna. Vodostaj zapadne Morave koja protiče kroz selo Dljin je iz sata u sat u porastu i strahuje se od novih izlivanja, iako štete od nedavnog nevremena još uvek nisu sanirane.

- Naše petoro dece sutra ne može u školu jer nemaju puta. Pre nekoliko dana voda nam je ušla u objekte gde držimo stoku. Sada smo uspeli sve da ih odvedemo na bezbedno mesto i sačuvamo svako grlo. Poljoprivredne parcele su nam poplavljene i ono sto smo sejali je propalo. Čekamo da se vreme stabilizuje, da saberemo štetu i da povrće sejemo iznova, dodaje Milosavljević Mira.

On dodaje da zbog jakih bujicnih potoka svi putevi koji vode do njihovog domaćinstva su uništeni pred naletom vode i sada su odsečeni od sveta.

Zbog velike količine padavina koje su zadesile opštinu Gornji Milanovac, pod vodom su se našle i glavne ulice zbog čega je saobraćaj usporen.

Kurir.rs/RINA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track