Najnovije vesti

ZAROBILI SU GA I MUČILI Nenad iz Lučana sreo Kazahstanca dok je vozio kamion: Peške je išao 100 kilometara NEVEROVATNA PRIČA VIDEO
Foto: RINA

ZAROBILI SU GA I MUČILI Nenad iz Lučana sreo Kazahstanca dok je vozio kamion: Peške je išao 100 kilometara NEVEROVATNA PRIČA VIDEO

Srbija

Da su srpske kamiondžije i te kako solidarne na putevima širom sveta, pokazuje primer Nenada Milošević iz Lučana koji se kao vozač kamiona našao na drumu u u Kazahstanu.

U trenutku pravljenja pauze od 45 minuta, prišao mu je Kazahstanac , vidno umoran i preplašen i zamolio ga da ga poveze.

"Imao je kod sebe samo neku flašicu vode, iscepano odelo na sebi i pohabane cipele. Bio je vrlo umoran, danima nije jeo i kupao se. Pobegao je od ljudi koji su ga zarobili da radi i peške je prešao sto kilometara dok nije naišao na deo puta gde sam se parkirao. Nekoliko dana je sa mnom u kamionu, zbrinuo sam ga, nahranio i obukao", kaže za RINU Nenad Milošević.

03:59

Nebojša spasao Kazahtanca iz nevolje

Nenad, kako kaže, ne voli da se snima niti da se medijski eksponira, ali je odluku, u poslednjem trenutku promenio kako bi, pomogao Kazahstancu da pronađe svoju sreću, svoju sestru koja živi u Rusiji, pomogne ovom neznancu u nevolji, ali ujedno i pokaže kakvi su Srbi kamiondžije.

"Ovo je samo način da pokažem kolika je solidarnost nas kamiondžija na putu, neko se nama obrati za pomoć, mi nekome. To je taj krug sreće koji se neprestano okreće, dodaje Nenad.

1 / 4 Foto: RINA

Neobičan Nenadov saputnik i te kako je zahvalan na pomoći koji mu je pružio u trenutku kada mu je ona bila najpotrebnija.

"Bio sam porobljen, prošao sam jezive situacije, gledao sam da što pre pobegnem, danima nisam jeo i bio sam na ivici snage. Hvala Nenadu, mnogo hvala i dokazao je da ste vi Srbi sve ono što sam čuo, jedan divan i human narod", kaže ovaj Kazahstanac.

Inače, narednih nekoliko dana Kazahstanac će imati siguran "krov nad glavom" u Nenadovom kamionu, a Dragačevac iskreno veruje da će im se putevi ponovo ukrstiti.

"Nadam se da će iz ove situacije moj namučeni prijatelj sa druma izaći kao pobednik. Ostavio sam mu moj broj telefona, da mu se nađe. Voleo bih da sve bude kako treba i da ga ugostim u mom rodnom kraju, kaže Nenad, otac četvoro dece iz Lučana i deda jedne unuke kome porodica, kao i svakom u ovoj branši i te kako nedostaje pa je i ovo prilika da ih pozdravi.

(Kurir.rs/RINA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track