8 MESECI POSLE TRAGEDIJE AMETOVIĆI SE VRATILI U SVOJ DOM: Više ne žive u trošnoj kući, a sada imaju i kupatilo i struju (FOTO)
Foto: Opština Mali Zvornik, Kurir/T.Ilić

U malozvorničkom selu Radalj

8 MESECI POSLE TRAGEDIJE AMETOVIĆI SE VRATILI U SVOJ DOM: Više ne žive u trošnoj kući, a sada imaju i kupatilo i struju (FOTO)

Srbija -

Samohranom ocu troje maloletne dece Draganu Ametoviću (39) iz malozvorničkog sela Radalja, uručeni su ključevi obnovljene kuće koju je ovdašnja opština, uz podršku humanih građana, dogradila i kompletno renovirala.

Ametovići su živeli u neuslovnoj, trošnoj kući sve do septembra prošle godine kada se dogodila tragediju u kojoj je Draganov devetogodišnji sin preminuo od trovanja gasom, a on i starija ćerka završili u bolnici.

Mali Zvornik, Dragan Ametović
foto: Opština Mali Zvornik

Taj događaj potresao je javnost i pokrenuo akciju da se ovoj porodici omoguće normalni uslovi za život. Usledili su šestomesečni radovi, kuća je kompletno renovirana, spolja i iznutra, a posle njene dogradnje sa novih 28 kvadrata, za kupatilo i terasu, koje nisu imali pre, Ametovići sada žive na bruto 105 metara kvadratnih. Zamenjen je krov i kompletna stolarija, postavljena termoizolacija i urađena fasada.

Mali Zvornik, Dragan Ametović
foto: Opština Mali Zvornik

Dok su radovi trajali Ametovići su boravili u stanu OŠ "Stevan Filipović" u Radalju, koji je o trošku opštine renoviran i uređen.

- Uselio sam se u kuću i od juče tu živimo. Ona mnogo bolje izgleda, prostranija je i imamo sve uslove za normalan život. Zadovoljan sam što deca sada imaju mesto gde mogu pristojno da žive, da uče, spavaju, imaju kupatilo u kući, neuporedivo je sve bolje nego što je bilo. Imamo vodu u kući, struju, sve što nam treba - kazao je kratko Dragan za Kurir i dodao da nije više u školskom stanu jer ponovo ima svoj krov nad glavom.

Ametoviću je ključeve predao predsednik opštine Zoran Jevtić koji je, sa saradnicima i predstavnicima malozvorničkog Centra za socijalni rad, došao da se uveri da je sve kako treba i poželeo Draganu i njegovoj deci što više radosti u obnovljenoj kući.

Mali Zvornik, Dragan Ametović
foto: Opština Mali Zvornik

Podsetimo, obnova i dogradnja kuće porodice Ametović započeta je krajem prošle godine, a ukupna procenjena vrednost radova na 3,5 miliona dinara, sa PDV-om. Opština je za radove iz budžeta do sada izdvojila ukupno 2,5 miliona dinara, dok je oko 1,1 milion dinara za izgradnju kuće Ametovićima sakupljeno u humanitarnoj akciji kojoj su se, osim opštinskog rukovodstva, odazvali zaposleni u opštinskoj upravi i mnogim javnim ustanovama i malozvorničkim preduzećima kao i građani.

1 / 7 Foto: Opština Mali Zvornik

Zaposleni u institucijama na području malozvorničke opštine prikupili su zajedno oko 660.000 dinara, od čega je sa oko polovinom novca izmiren dug za struju Ametovića i finansiran ponovni priključak struje njihovom domaćinstvu. U obnovljenom domu sa Draganom žive ćerke Milka (11) završila peti razred, i trogodišnja Aleksandra ima tri godine, a tu je i prvačić, Aleksandar.

Njihov otac, inače, narušenog zdravlja, kaže da su preživeli veliki gubitak, ali da moraju da nastave dalje u novi život, u kući gde će deca imati uslove za normalno odrastanje, da uče, školuju se i postanu dobri ljudi što mu je najvažnije.

(Kurir.rs/T.Ilić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track