BESANA NOĆ U SELIMA KOD ČAČKA, BRANILI SE OD POPLAVA: Kuća u vodi, viri taraba, nevreme napravilo ršum na zapadu Srbije (FOTO)
Foto: D.Č.

izlila se seoska reka

BESANA NOĆ U SELIMA KOD ČAČKA, BRANILI SE OD POPLAVA: Kuća u vodi, viri taraba, nevreme napravilo ršum na zapadu Srbije (FOTO)

Srbija -

ČAČAK - Čačanska sela Viljuša, Trnava i Bresnica nakon obilnih padavina su poplavljena, izjavio je jutros načelnik gradskod štaba za vanredne situacije, Bratislav Zečević. Prema njegovim rečima najveća oštećenja ponovo je pretrpela putna infrastruktura.

"Uglavnom su to makadamski putevi koje je voda odnela. Poplavljen je i veliki broj poljopprivrednih parcela u ovim selima",kazao je Zečević.

On je dodao da su komisije na terenu i da još uvek procenjuju štetu koja je nastala tokom prethodnim poplavama u istim ovim selima.

"Najkritičnija je situacija gde se Bresnička reka uliva u Moravu, tu ćemo napraviti propust", kazao je Bratislav Zečević dodajući da su ekipe jutros izašle na teren i rade na izradi propusta u selu Katrga.

Podsetimo, jako nevreme sa kišom pogodilo je juče u popodnevnim satima Čačak i okolinu.

1 / 16 Foto: D.Č.

Meštani ovog sela su bez ispravne vode za piće skoro mesec dana. Tokom ranijeg nevremena voda se ulila u arteške bunare, pa je više desetina domaćinstava prinuđeno da se snabdeva flaširanom vodom, koju i dalje doprema lokalni Crveni krst.

- Proveli smo besanu noć. Meštani i pripadnici Civilne zaštite su čitavu noć u Katrzi na kritičnim mestima podizali nasipe džakovima peska i uspeli smo od nabujale Žutaje da odbranimo selo - rekla je meštanka Mira Minović dodajući da posebnu zahvalnost duguju Civilnoj zaštiti.

Najveće glavobolje meštanima Katrge zadaje činjenica da su ulivanjem fekalija u arteške bunare, ostali bez ispravne vode i za domaće životinje, što jpredstavlja ozbiljan problem farmerima i domaćinstima s krupnom stokom.

Kako saznajemo, u Gradskoj upravi u Čačku se razmatra mogućnost da se ova domaćinstva u Katrzi priključe na gradski vodovod.

Kurir.rs/D.Č.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track