SUBOTICA: Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio „Seoske igre bez granica“ u Bikovu
Foto: Grad Subotica

SUBOTICA: Gradonačelnik Stevan Bakić otvorio „Seoske igre bez granica“ u Bikovu

Srbija -

U Bikovu, naselju nadomak Subotice, juče su održane 14. „Seoske igre bez granica“, u organizaciji Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“. Na celodnevnom takmičenju, na deset poligona u parku kod Osnovne škole „Sveti Sava“, u igrama inspirisanim seoskim motivima i rekvizitima poput slame, štula, alki, đermova, gigantskih praćki, traktora i kukuruza, nadmetalo se 19 ekipa sa po šest članova iz Subotice i okoline, Novog Sada i Beograda. Ovu tradicionalnu manifestaciju svečano je otvorio gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, rekao da je negovanje tradicije, sportskog duha, humanih vrednosti, druženja i zabave protkano u Bikovu već 14 godina i da je sve to izraženo kroz manifestaciju „Seoske igre bez granica“.

Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Sve ono što je na selu običajeno, poput bala slame, kukuruza i čutaka, na vešt način je pretvoreno u sportske rekvizite, a mladi ljudi su pametnim idejama te rekvizite, objedinjene i spojene, pretvorili u ’Seoske igre bez granica’. Sve to, kako takmičarima na terenima, tako i onima okupljenim oko njih, garantuje jedno kvalitetno druženje, dobru zabavu i osmeh na licima“, kazao je gradonačelnik Bakić.

Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Podsetio je da je i prethodnih godina, kada je, takođe, svečano otvarao ovu manifestaciju, istakao da „Seoske igre bez granica“ imaju potencijal, da su se na njima, pored učesnika iz Subotice i okoline, nadmetali i takmičari iz drugih gradova, pa i država, i da to obogaćuje turističku ponudu Grada Subotice.

Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Ne smemo da zaboravimo ni kvalitetnu ideju organizatora iz Udruženja građana ’Udruženi pokrećemo selo’ koja nas, sve zajedno, okupi i u humanitarnim aktivnostima. Pored toga, ona svima nama omogućuje i da budemo pobednici, bez obzira na rezultate na poligonima, jer kada učestvujemo u akcijama kojima pomažemo onima kojima je pomoć potrebna, mi smo već postali pobednici“, naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Proglašavajući 14. „Seoske igre bez granica“ u Bikovu otvorenim, on je svim učesnicima poželeo dobre rezultate, kvalitetno druženje i da uživaju u zabavnom programu, i poručio da će ova manifestacija uvek imati podršku Grada Subotice.

Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Marina Malagurski, iz Udruženja građana „Udruženi pokrećemo selo“, izjavila je da se ove godine na „Seoskim igrama bez granica“ na deset poligona ukupno takmiči 19 ekipa iz Subotice i okoline, Novog Sada i Beograda, i da je u jednoj od ekipa nastupaju i takmičari iz Indije i Nigerije.

Grad Subotica
foto: Grad Subotica

„Zahvalila bih se Gradu Subotici, gradonačelniku Stevanu Bakiću, svim sponzorima, učesnicima i volonterima, svim preduzećima koji su nam na bilo koji način pomogli da se ova manifestacija uspešno održi. Osim druženja, cilj nam je očuvanje seoske tradicije i prikupljanje donacija za Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR“, kazala je, između ostalog, Marina Malagurski.

Grad Subotica
foto: Grad Subotica

Na današnjim „Seoskim igrama bez granica“ u Bikovu takmičarske ekipe su se nadmetale u deset igara: frizbi, vodonoše, štularenje, lavirint, nošenje jaja, stari đeram, praćke, tragači, vodica i traktori, a tri prvoplasirane ekipe bile su: Odrišene bale (Verušić, 144 boda), Specijalci (Đurđin, 141 bod) i Josag (Subotica, 139 bodova).

1 / 14 Foto: Grad Subotica

Grad Subotica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track