NOVI SAD NE MOŽE DA SE PREPOZNA POSLE RAZORNE OLUJE: Drvo u uletelo u sobu, odžak propao u stan, leteli krovovi i fasade VIDEO
Foto: Printscreen/021.rs

OGROMNE ŠTETE

NOVI SAD NE MOŽE DA SE PREPOZNA POSLE RAZORNE OLUJE: Drvo u uletelo u sobu, odžak propao u stan, leteli krovovi i fasade VIDEO

Srbija -

U razornom nevremenu koje je juče pogodilo Novi Sad poginuo dvanaestogodišnji dečak, a oštećeni su mnogi objekti i pričinjena velika materijalna šteta. Olujni vetar oborio je i dva krana u gradu.

1 / 14 Foto: Printscreen/021.rs

Sajlovo je bez struje od petka u 20sati, Građani kažu da je oštećena trafo stanica i više stubova električne mreže. Drvo koje je palo između zgrada u Narodnog fronta, brojevi 57-63 i 65-71, oštetivši barem vozilo.Kod Jodne banje drvo je palo na kuću, semafor prepolovljen.

Novi Sad, nevreme
foto: Printscreen/021.rs

Na zgradi u Svetozara Miletića 24 vetar je otkinuo limeni krov i srušio dimnjake. Stanari su sada pokrili najlonom deo krova, ali se krov mora promeniti u celini. Četiri stabla su oborena u Mičurinovoj ulici , a oluja je srušila i veliko drvo u Branislava Borote na Novom naselju. Automobil je potpuno uništen na Bulevaru Slobodana Jovanovića, na Novom naselju.

Na Limanu 4, ispred kafića "Kod Fleka" pet automobila je ostalo zarobljeno ispod dva platana i jedne jele, javlja čitateljka porta 021 i dodaje da se "Na telefone Gradskog zelenila i Komunalne policije ceo dan se niko ne javlja".

Vetar je oborio stabla i u još mnogo novosadskih ulica neke su ostale blokirane za saobraćaj dok ne budu uklonjena stabla. U dvorištu Male ekonomske škole oboreno je veliko stablo i ograda. Telekomova bandera je pala u dvorište kuća Građani javljaju da ne rade semafori na više lokacija na Novom naselju, i to oni na raskrsnicama Bulevara vojvode Stepe i Bate Brkića, kao ni na raskrsnici Bulevara kneza Miloša i Bulevara Jovana Dučića.

Sa zgrade u ulici Momčila Tapavice je tokom olujnog vetra otpala fasada, ako i u sa zgrade u Ulici Branka Radičevića: Građani su prijavili da su komadi fasade završili i u susedna dva dvorišta.

Scena koja se može videti na brojnim mestima po Novom Sadu nakon oluje su automobili uništeni na parkinzima. To se dogodilo i na Limanu. Jedno stablo je završilo u spavaćoj sobi. Naime stablo je palo na zgradu u Ulici Stevana Momčilovića 18, na Satelitu. Stabla su probila prozor spavaće sobe na četvrtom spratu. Na sreću, niko nije povređen.

Novi Sad, nevreme
foto: Printscreen/021.rs

Nevreme je uništilo i krovove novoizgrađeni zgrada za bezbednjake u Jugovićevu. Po rečima građna u jednom stanu je odžak probio plafon i završio u spavaćoj sobi. Privatni investitor ne reaguje, a radnici koji su došli da provere štete ne izlaze na krov.

Nekoliko stanova uništeno je u Fruškogorskoj 4. Oluja je odnela krov, koji je nakon toga ošteti i Naučno-tehnološki park. Kako se vidi na snimku stanovi su u potpunosti uništeni. Jučerašnje nevreme odnelo je i drugi deo krova fiskulturne sale OŠ "Jožef Atila" na Telepu, koja je bila pogođena i u nevremenu u sredu.Nekoliko roditelja uzelo stvar u svoje ruke u pokušaju da saniraju najveću štetu.

Novi Sad, nevreme
foto: Printscreen/021.rs

"Posle prve oluje, 19. jula, bili smo 40 sati bez struje i još plus 10 bez interneta i TV-a. Nisam nigde našla slike izlomljenog drveća oko cele škole. Ako naiđe još jedno ovakvo nevreme, načeto i nakrivljeno drveće napraviće još više štete u okolini.

A mi ovde kao da smo poslednja rupa na svirali", kaže jedna Novosađanka. Jedna žena je prijavila da je od sinoć zatvorena u kući jer je drvo palo ispred ulaza u kuću i pokidalo žice od struje koje vise u njenom dvorištu u po putu.

U novom asdu pala su i dva krana

Kurir.rs/021,rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track