PETI PUT "NA RASKRSNICI": Još jedan muzički festival u Loznici od 28. do 30. jula
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

PETI PUT "NA RASKRSNICI": Još jedan muzički festival u Loznici od 28. do 30. jula

Srbija -

LOZNICA - Ove godine jul je u lozničkom kraju u znaku muzike pa će takva biti i njegova završnica jer će od 28. do 30. biti održan peti muzički festival ‘’ Na raskrsnici’’ (Crossover Musicfest ).

Pokretač i autor festival je Lozničanin, gitarista i kompozitor Zoran Starčević, a organizator produkcija ‘’Starčević’‘.

Festivala u petak otvaraju članovi grupe “Salsa y punto “, koji sviraju kubansku i latino muziku, a nartednog dana nastupaju “Ethno Jazz Orchestra ” i “Trio balkanske žice”, kao domaćin manifestacije. Oba koncerta planirana su u Vukovom domu kulture, dok će poslednje festivalsko veče biti održano u amfiteatru Crkve Svetih apostola Petra i Pavla, u Banju Koviljaču, gde nastupa “Wonder Strings Quartet”.

Na raskrsnici
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Svi koncerti počinju od 20 časova , a ulaz je besplatan. Festival ’‘Na raskrsnici’‘ pokrenut je 2019. u Loznici koja zaista i jeste na raskrsnici, geografskoj i istorijskoj i kulturnoj, a kroz koncept festivala pokazuje se da su to susretanja stilova, klasike, džeza, tradicionalne i druge muzike, objasnio je svojevremeno njegov tvorac. Inače, ovogodišnjim festivalom ‘’Trio balkanske žice’’ koji čine Starčević i njegovi sinovi Nikola i Željko, ujedno će obeležiti dve decenije od početka nastupa, a prvi koncert održali su u julu 2003. u Vukovom domu kulture. Otada su svirali u bivšim jugoslovenskim republikama, širom Evrope, kao i u Izraelu, Kanadi i USA.

Na raskrsnici
foto: Kurir.rs/T.Ilić

Ovoga meseca u lozničkom kraju se uživalo na koncertima Crnih mambi, Artan Lili, Buč Kesidija, Riblje Čorbe, Parnog Valjka, Alena Islamovića i benda Rok ko fol, a već sedam dana posle festivala ‘’Na raskrsnici’’ na lozničkom šetalištu pevaće Željko Samardžić.

T .I

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track