DOVOLJNO MESTA ZA SVE: Svih 197 mališana krenuće u Crvenkapu, NEMA ODBIJENIH
Foto: Kurir/T.I.

DOVOLJNO MESTA ZA SVE: Svih 197 mališana krenuće u Crvenkapu, NEMA ODBIJENIH

Srbija -

Za sve malozvorničke mališane u objektima Predškolske ustanove (PU) "Crvenkapa" ima dovoljno mesta u sledećoj školskoj godini. Od septembra će u vrtić krenuti 197 mališana i udovoljeno je svim roditeljima na teritoriji malozvorničke opštine da deca dobiju mesto u vrtiću tako da nema odbijenih zbog smeštajnih kapaciteta, kao što se to dešavalo ranije, saopšteno je iz ustanove.

Zahvaljujući izgradnji novog objekta u Donjem Naselju, otvorenog u septembru 2021. godine, mesta u vrtićima trenutno ima dovoljno za potrebe malozvorničke opštine. Upisano je i 65 dece na obavezni predškolski program, 25 manje u odnosu na prošlu godinu, koji će se odvijati u vrtićima i osnovnim školama po četiri sata svakog radnog dana.

Mali Zvornik, vrtić
foto: Kurir/T.I.

Tokom letnjeg odmora biće urađeno uređenje podova i ostala sređivanja prostorija, što je finansijski omogućila opština. Dok traje kolektivni odmor roditeljima koji imaju potrebu za smeštajem dece u vrtić na raspolaganju je novi objekat u Donjem Naselju, koji radi kao dežurni tokom letnjeg perioda, a ustanova zbog dezinfekcije prostorija samo jednu sedmicu neće u potpunosti raditi.

U PU "Crvenkapa" kažu da zahvaljujući podršci države i lokalne samouprave imaju odlične uslove za rad i boravak dece. Ova ustanova je nedavno na konkursu Ministarstva pravde dobila sredstva za nabavku didaktičke opreme i računarske tehnike, u vrednosti od 780.000 dinara, čime će uslovi za rad biti drastično poboljšani.

Mali Zvornik, vrtić
foto: Kurir/T.I.

Pošto krov na vrtiću u Malom Zvorniku nije u dobrom stanju pa je potrebna njegova zamena ustanova je konkurisala za neophodna sredstva kod Ambasade Japana. Procenjena vrednost projekta je 5,8 miliona dinara, a očekuje se pozitivan ishod.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja