Osam porodica u Priboju dobilo stanove

Osam porodica u Priboju dobilo stanove

Srbija -
Ministar bez portfelja dr Sulejman Ugljanin i predsednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju Serdar Čam svečano uručili ključeve osam novoizgrađenih stanova porodicama koje su usled požara 2010. godine ostali bez krova nad glavom

PRIBOJ - Ministar bez portfelja dr Sulejman Ugljanin i predsednik turske Agencije za međunarodni razvoj i koordinaciju (TIKA) Serdar Čam svečano su u Priboju uručili ključeve osam novoizgrađenih stanova porodicama koje su usled požara 2010. godine ostali bez krova nad glavom.

"Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je sa milion dinara donirala izradu projekta izgradnje stanova dok je turska agencija TIKA sa 230.000 evra finansirala izgradnju i kompletno unutrašnje opremanje", navedeno je u saopštenju Kancelarije za održivo razvoj.

Ministar Ugljanin, kako se navodi dalje u saopštenju, zahvalio je predsedniku turske Agencije za međunarodni razvoj na solidarnosti i istakao da je dogovoreno da se saradnja nastavi i u svih 46 nedovoljno razvijenih opština u kojima živi milion građana Srbije "Komšija je komšiji potreban i mi smo ovde da bismo pomogli, i sada i ubuduće. Zahvaljujem se ministru Ugljaninu što nas je pozvao da zajednički realizujemo ovaj projekat", naglasio je Čam.

Turska razvojna agencija TIKA je danas dodelila i sedam motokultivatora poljoprivrednim proizvođačima sa prostora opštine Priboj.

Ministar Ugljanin je zahvalio na ovom poklonu istakavši da je to podsticaj održivom razvoju naših nedovoljno razvijenih opština i još naglasio da Srbija ima značajne mogućnosti da postane jedan veliki agroindustrijski kompleks i poželjna turistička destinacija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track