MRTVE SVINJE PLUTAJU SAVOM USRED AFRIČKE KUGE! Nadležni upozoravaju: Neki stočari su neodgovorni, opet gledamo STRAŠNE PRIZORE
Foto: Kurir Televizija

kurir tv

MRTVE SVINJE PLUTAJU SAVOM USRED AFRIČKE KUGE! Nadležni upozoravaju: Neki stočari su neodgovorni, opet gledamo STRAŠNE PRIZORE

Srbija -

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi kako navodno Savom, u blizini Sremske Mitrovice, uginule svinje plutaju rekom.

Veterinarska inspekcija izdala je hitan apel uzgajivačima životinja da sav nastali animalni otpad uklanjaju na propisan način, na za to predviđena mesta. Ovo neodgovorno ponašanje dešava se u trenutku kada se u Srbiji proširila afrička kuga svinja.

Šta će još nadležni, osim apela, da preduzmu istraživala je dopisnica Kurir TV iz Sremske Mitrovice Aleksandra Dražić.

- To što smo videli u medijima, dešavalo se i ranije. Na žalost, oduvek su postojali neodgovorni proizvođači, stočari. oni koji se ozbiljnije ovim bave, znaju o čemu pričam. Na osnovu razgovora i mera koje smo počeli da radimo po pitanju afričke kuge svinja, imamo rezultate. Sprovode se biozaštitne mere i nadam se da više nećemo gledati ove neverovatne prizore na Savi - kaže Vladimir Nastović, načelnik Gradske uprave za poljoprivredu Sremska Mitrovica.

04:33

USRED AFRIČKE KUGE, MRTVE SVINJE PLUTAJU SAVOM! Nadležni upozoravaju: Neki stočari su neodgovorni, opet gledamo STRAŠNE PRIZORE

Na pitanje novinarke Kutrira šta bi mogao da posavetuje sve uzgajivače svinja, kaže:

- To su mere orijentisane na sprečavanje kontakt zaraženih životinja sa zdravima. Sprovode se mere na svim farmana i mini-farmama. Treba apsolutno sprečiti kretanje i rezultati će biti vidljivi, a zaraza se neće širiti - dodao je Nastović.

Ljude je isprva zahvatila panika, bili su veoma nervozni zbog pojave afričke kuge svinja.

- Polako su počeli da shvataju i sad razumeju ozbiljnost situacije. Ne treba dizati paniku već samo poštovati propise. Sad imamo dva ugrožena mesta na našoj teritoriji - istakao je sagovornik Kurir TV.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

01:01

AFRIČKA SVINJSKA KUGA SE PRIBLIŽAVA GRADU, NEMA LEKA NI PREVENCIJE Nastović obelodanio: Jedino ovo preostaje kada dođe do zaraze

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track