PROJEKAT "VEŠTINE I ZNANJA ZA MLADE KRUŠEVCA": Grad potpisao ugovor sa Ministarstvom turizma i omladine Srbije
Foto: Kurir/Ž.M.

PROJEKAT "VEŠTINE I ZNANJA ZA MLADE KRUŠEVCA": Grad potpisao ugovor sa Ministarstvom turizma i omladine Srbije

Srbija -

Zamenik gradonačelnice Kruševca Aleksandar Jovanović potpisao je u Beogradu u ime grada Kruševca ugovor sa Ministarstvom turizma i omladine, u cilju realizacije projekta unapređenja života mladih kroz sprovođenje omladinske politike na lokalnom nivou.

Ugovor je ukupno potpisala 41 jedinica lokalne samouprave.

Konkurs resornog Ministarstva usmeren je na razvijanje mehanizama koji pospešuju preduzetništvo, zaposlenost mladih, opremanje i renoviranje omladinskih klubova i kancelarija i izradu strateških dokumenata iz oblasti omladinske politike.

Aleksandar Jovanović
foto: Kurir/Ž.M.

Ministarstvo turizma i omladine je za konkurs za podršku jedinicama lokalnih samouprava izdvojilo 62 miliona dinara, a Kruševac je dobio dva miliona.

-Projekat pod nazivom "Veštine i znanja za mlade Kruševca" ima za cilj da pruži podršku mladima, planom je predviđeno da to bude oko 50-oro mladih ljudi, koji će steći praktične veštine u oblastima knjigovodstva, osnova masaže,frizerskim uslugama, kao i unapređenju njihovih jezičkih veština na B2 nivou engleskog i nemačkog jezika. Cilj je da se mladima omogući pristup kvalitetnom obrazovanju kroz sertifikovane obuke koje će im pomoći u razvijanju konkurentske prednosti na tržištu rada, poboljšanju njihovog stepena zapošljenosti i povećanju šansi za razvoj uspešne karijere, izjavio je Aleksandar Jovanović.

Projekat će trajati od avgusta do decembra 2023. godine.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track