KAPITALNI PROJEKTI U KRALJEVU: Gradi se put ka tvrđavi Maglič
Foto: Shutterstock

KAPITALNI PROJEKTI U KRALJEVU: Gradi se put ka tvrđavi Maglič

Srbija -

Prvi čovek grada na Ibru kao najveću investiciju u Kraljevu najavljuje početak izgradnje pasarele preko Ibarske magistrale i pristupnog puta tvrđavi Maglič

Grad Kraljevo je prethodnih godina sa Republikom realizovao nekoliko veoma značajnih projekata - počev od završetka izgradnje nove zgrade OŠ „Sveti Sava“, u šta je država, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, uložila čak 450 miliona dinara, naveo je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

U dve fabrike skoro 6.000 radnika

On je dodao da je završena izgradnja vrtića „Milomir Glavčić“ na Beranovcu, u šta je Grad, zajedno sa donatorom Milomirom Glavčićem, uložio više od 60 miliona dinara. Takođe, u naselju Voćareve livade u Ribnici izgrađena su čak 974 stana za pripadnike snaga bezbednosti - Vojske Srbije i MUP, kraljevačkog odreda Žandarmerije, BIA, Sudske straže i Okružnog zatvora.

Predrag Terzić
foto: Grad Kraljevo

- Završena je izgradnja zgrade Zavoda za javno zdravlje, a za poslednju, treću

fazu Kancelarija za javna ulaganja je izdvojila čak 137 miliona dinara. Izgrađene su i fabrike - „Leoni“, u kojoj danas radi 4.800 radnika, i „Taj grupa“, u kojoj je zaposleno 1.050 radnika. Kraljevačko preduzeće „Gir“ zapošljava oko 900 Kraljevčana. U ovoj godini planiramo da nastavimo dalji razvoj Grada Kraljeva, a posebno turističkog potencijala - rekao je gradonačelnik.

Povećanje turističkih potencijala

Prvi čovek Kraljeva podvlači da je završetkom izgradnje novih paviljona na Goču omogućeno velikom broju dece iz Kraljeva i drugih mesta, kao i sportistima, da u novom objektu sprovode rekreativnu nastavu i treniraju.

- Uradili smo značajnu rekonstrukciju puta ka Goču, a ove godine turističke potencijale želimo da uvećamo tako što ćemo početi izgradnju pasarele preko Ibarske magistrale i pristupnog puta tvrđavi Maglič, izgradnju parking prostora i drugih sadržaja, za šta je Vlada Republike Srbije izdvojila 450 miliona dinara, a zajedno sa sredstvima Grada, ukupan iznos investicije je 475 miliona dinara. Izgradnja lifta će omogućiti osobama sa invaliditetom, ali i onima slabije fizičke spremnosti, da dođu do ove srednjovekovne tvrđave. Ovo je sigurno najveća investicija ove godine u Kraljevu - konstatuje on.

Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Kraljeva. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Grad Kraljevo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track