PLANUO BAGER KOD NIŠA: Izgoreo u naselju Brzi brod, policija istražuje slučaj
Foto: Profimedia, 0297012770

požar

PLANUO BAGER KOD NIŠA: Izgoreo u naselju Brzi brod, policija istražuje slučaj

Srbija -

U niškom naselju Brzi Brod sinoć oko 21.30 časova došlo je do požara na bageru, koji je, bio angažovan na izvođenju radova na izgradnji dalekovoda između ovog i susednog naselja Nikola Tesla.

U niškoj policiji je Blicu potvrđeno da je požar prijavljen u 21.30 časova i da su vatrogasci izašli na mesto požara i ugasili vatru.

- Policijski službenici su izašli na lice mesta i preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i u toku je rad na rasvetljavanju svih okolnosti - rečeno je u niškoj policiji.

Inače, u naselju Brzi Brod već mesecima traju protesti zbog izgradnje nadzemnog dalekovoda smatrajući da će ta vrsta visokonaponske elektromreže narušiti zdravlje stanovnika. Oni ukazuju da visokonaponska mreža prolazi preko krovova kuća, crkve, igrališta i izletišta i navode da zračenje koje emituju kablovi u dužem periodu može da negativno utiče na zdravlje ljudi. Poslednji protest održan je juče popodne, kada je na sat vremena blokiran i put Niš - NIška Banja, koji prolazi pored ovog naselja.

Za sada zvanično još uvek nije poznato da li se radi o namernoj paljevini ili je do požara došlo pod nekim drugim okolnostima. Nije još poznato ni koji je iznos štete, odnosno da li je bager u požaru uništen potpuno ili delimično.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track