SPREMNE ZA 1. SEPTEMBAR! Održan Aktiv direktora lozničkih osnovnih i srednjih škola
Foto: Kurir/T.I.

SPREMNE ZA 1. SEPTEMBAR! Održan Aktiv direktora lozničkih osnovnih i srednjih škola

Srbija -

Lozničke škole spremne su da 1. septembra prime sve osnovce i srednjoškolce, izjavio je pomoćnik gradonačelnika Ljubinko Đokić posle održanog Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola. On je istakao da se iz gradskog budžeta, koji je oko 4,4 milijarde dinara, skoro četvrtina izdvaja za potrebe obrazovanja i da je u većini škola tokom raspusta rađeno na popravljanju uslova za rad i boravak nastavnika i đaka.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

Prema njegovim rečima, fasadna stolarija zamenjena je u izdvojenom odeljenju škole "Vera Blagojević" u Trbušnici i u "Antinoj" kao i u "Kadinjači" gde je rekonstruisan i krov. Sa boljim krovom u novu školsku godinu ulaze i škole u Lipnici, Klupcima i Dragincu gde je urađena poslednja faza rekonstrukcije krova već nekoliko godina rađena u etapama, a završen je i krov na školskoj zgradi u Donjim Nedeljicama gde su urađeni i spušteni plafoni, podovi i mokri čvorovi. U Lipničkom Šoru i Jelavu radi se ograđivanje škola, a bilo je i rekonstrukcija mokrih čvorova.

Loznica
foto: Kurir/T.I.

- U gradskoj školi "Jovan Cvijić", jedinoj koja ima kotlarnicu na čvrsto gorivo, u toku je izbor izvođača, a grad je iz budžeta izdvojio oko 18 miliona za priključni gasovod i izgradnju gasne kotlarnice – istakao je Đokić.

Radilo se i u sve četiri srednje škole, na Ekonomskoj školi je pri kraju rekonstrukcija fasade, završena je u Tehničkoj školi, fasadnu stolariju je zamenila Gimnazija dok su rekonstruisani podovi u SŠ "Sveti Sava". Đokić je naglasio i da će početak školske godine obeležiti pojačano prisustvo policije, naročito u školama koje se nalaze pored frekventnih saobraćajnica kao i da će autobuski prevoznik koji vozi učenike od petka aktivirati linije. Na Aktivu, održanom u gradskoj upravi, govorilo se i o smernicama koje su sve škole dobile od Ministarstva prosvete u vezi nastavnog plana, organizacije i sprovođenja vaspitno-obrazovnog rada sa posebnim akcentom na vaspitni rad. Cilj je razvoj pozitivnih ljudskih vrednosti, promocija tolerancije, saradnje, međusobnog poštovanje uz uvažavanje različitosti među učenicima.

Inače, na području Grada Loznice postoji više od 50 školskih objektima u kojima se izvodi nastava, tačnije u 14 matičnih osnovnih škola sa 29 izdvojenih odeljenja, četiri srednje i jednoj osnovnoj muzičkoj školi.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track