ODRŽANA SEDMA OLIMPIJADA PENZIONERA: Velika sportska manifestacija pripadnika "trećeg doba" Rasinskog okruga
Foto: Grad Kruševac

ODRŽANA SEDMA OLIMPIJADA PENZIONERA: Velika sportska manifestacija pripadnika "trećeg doba" Rasinskog okruga

Srbija -

Na Bagdali, iznad Kruševca, održana je, 7. po redu, Olimpijada penzionera Rasinskog upravnog okruga koju je organizovalo Udruženje penzionera Grada Kruševca. Pored nadmetanja u sportskim disciplinama, priređen je i bogat kulturno – umetnički program, a uručene su i prigodne nagrade i priznanja.

1 / 4 Foto: Grad Kruševac

Najviša priznanja – Povelje, dobili su ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, predsednik Saveza penzionera Srbije Andrija Savić i direktor republičkog Fonda PIO Relja Ognjenović. Diplome su uručene predsedniku Skupštine grada Kruševca Predragu Vukićeviću, zameniku predsednika Skupštine Siniši Maksimoviću, načelniku Rasinskog okruga Ivanu Anđeliću, direktoru kruševačke Filijale fonda PIO Dragani Bogdanović, direktoru Gerontološkog centra Jeleni Mijailović, Udruženju za borbu protiv šećerne bolesti, Latinki Milojević, predsedniku Saveza samostalnih sindikata za više opština u Kruševcu Saši Nešiću i drugim zaslužnim pojedincima. Za doprinos radu Udruženju penzionera, zahvalnicu je dobila i direktor JKP „Kruševac“ Snežana Radojković.

KUD Udruženja penzionera grada Kruševca „Dragan Toković“ izvelo je bogat kulturno zabavni program, Etno sekcija je organizovala prodajnu izložbu, Udruženje za borbu protiv šećerne bolesti imalo je akciju merenja šećera u krvi, a sportska takmičenja održana su u 5 disciplina: pikado, šah, košarka, fudbal i brzo hodanje.

Tri najbolje ekipe – „Nesalomivi“ iz Kruševca, Udruženja penzionera iz Trstenika i Udruženja vojnih penzionera iz Kruševca ostvarili su najbolje rezultate i plasirali se na republičku Olimpijadu penzionera, koja će biti održana prvog oktobra u Vrnjačkoj Banji.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track