KAKAV JE ŽIVOT STUDENATA U KRAGUJEVCU? Ovo je jedan od ključnih faktora koji navode kao presduni za kvalitet života
Kakav je život studenata u Kragujevcu?, Foto: Shutterstock

kurir tv:

KAKAV JE ŽIVOT STUDENATA U KRAGUJEVCU? Ovo je jedan od ključnih faktora koji navode kao presduni za kvalitet života

Srbija -

Na pojedinim fakultetima Univerziteta u Kragujevcu ima još oko 1400 slobodnih mesta za buduće brucoše. Istovremeno, za smeštaj u kragujevačkom studentskom domu svake godine se traži mesto više. Istraživali smo koje su cene i kakvi su uslovi stanovanja u studentskom domskom smeštaju, kao i na kojim fakultetima u Kragujevcu još uvek ima slobodnih mesta.

Fakultet društvenih nauka, FDN, FDN za ilustraciju, studiranje, studije, studenti
foto: Shutterstock

Jedan od ključnih faktora koji utiču na kvalitet studentskog života je hrana. Studenti u Kragujevcu ističu da su veoma zadovoljni hranom u domu i da su izgradili dobre odnose s kuvarima i upravom, što doprinosi prijatnoj atmosferi.

Pored akademskih obaveza, studenti se aktivno uključuju u društvene aktivnosti. Organizovanje humanitarnih akcija, kao što su modeliranje krvi, šahovski turniri i prikupljanje paketića za decu iz sirotišta i bolnice, deo su važnog društvenog aspekta njihovog života u studentskom domu.

Jedan od diplomiranih biologa, koji je takođe jedan od najboljih studenata Prirodnog matematičkog fakulteta u Kragujevcu, deli svoje pozitivno iskustvo iz studentskog doma:

- Boravak u domu omogućio mi je ne samo praktičnost, već i dragoceno iskustvo zajedničkog života i razmene znanja s kolegama.

Za mnoge studente, smeštaj u studentskom domu predstavlja način da rasterete budžet svojih roditelja, čineći ovu opciju vrlo privlačnom u današnjim ekonomskim uslovima. Cene smeštaja su pristojne i variraju u zavisnosti od kategorije soba, što omogućava širok spektar izbora za studentske budžete.

03:03

KAKAV JE ŽIVOT STUDENATA U KRAGUJEVCU?

Važno je napomenuti da se kontinuirano ulaže u modernizaciju i ekološki održive inovacije u studentskim domovima. Nedavno su instalirane solarne elektrane na krovovima paviljona, što je doprinelo smanjenju troškova energije.

Za one koji su se našli bez statusa studenta na budžetu nakon prvog upisnog roka, drugi upisni rok nudi novu šansu. Slobodnih mesta ima, a veliki broj njih je na budžetu, dok su neki studenti samofinansirajući.

Na Univerzitetu u Kragujevcu očekuje se posebno veliko interesovanje za master programe, naročito u oblastima informacionih tehnologija, razvoja kompjuterskih igara i veštačke inteligencije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:18

KOMPLETNO SE IZMENILA ARHITEKTURA SVETA Spasić izneo frapantne činjenice: Jezive promene u Ukrajini počevši od 2014.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja