OVO JE TRENUTNO NAJTRAŽENIJI ARTIKL U VRANJU: Vranjanac otkrio zašto kupuje isključivo cepkana drva, ovo je njegova računica
Foto: Kurir/ T.S.

merkaju cene pa upoređuju

OVO JE TRENUTNO NAJTRAŽENIJI ARTIKL U VRANJU: Vranjanac otkrio zašto kupuje isključivo cepkana drva, ovo je njegova računica

Srbija -

Najkupovaniji "artikl" u Vranju u septembru je ogrevno drvo. Prodavci se utrkuju u ponudi, kupci razmišljaju kod kupovine zbog "cene".

- Imam etažno grejanje i godinama unazad koristim "šumova" i "bukova" drva za ogrev. Poskupela su od pretprošle godine baš, baš. Prodavala su se po "kubiku" za 45 evra kolika je bila cena, sada su 65 do 70 evra ", priča Vranjanac D.S. On dodaje da se odlučio da uzima cepkana drva, jer kad na papir stavi koliko je para potrebno za struganje pa onda dođe ređanje, mala je razlika i ne isplati se kalkulacija u tom smislu.

Drva, Vranje
foto: Kurir/ T.S.

Na pitanje koliko je metara kubnih ogrevnog drveta potrebno za jednu zimu odgovara:

"Sve zavisi od zime i od prostora koji se greje. Ako su temperature izuzetno niske, a zima duga treba mi oko 10 kubika ogrevnog drveta ovako i sa 8 prođem", objašnjava naš sagovornik.

Napominje da će aplicirati kod države za kupovinu toplotne pumpe ili izolacije kuće u okviru projekta o energetskoj efikasnosti.

Drva, Vranje
foto: Kurir/ T.S.

"Pratim situaciju apliciraću kod države, jer sam penzioner pa ne mogu da nosim drva, a uz subvencije države i male finansijske pomoći dece računam da ću uspeti da dođem do toplotne pumpe i tako rešim grejanje u zimskom periodu", ističe D.S.

Kaže da će potrošnju električne energije takođe moći da pokrije penzijom ako je racionalno koristi.

Kurir.rs/T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja