DVE BRONZE SA EVROPSKE JUNIORSKE OLIMPIJADE U GRUZIJI: Veliki uspeh mladih informatičara iz Srbije
Foto: Drustvo matematičara Srbije

DVE BRONZE SA EVROPSKE JUNIORSKE OLIMPIJADE U GRUZIJI: Veliki uspeh mladih informatičara iz Srbije

Srbija -

Ekipa Srbije osvojila je dve bronzane medalje Na Evropskoj juniorskoj informatičkoj olimpijadi (International Olympiad in Informatics – EJOI), koja je od 8. do 14. septembra 2023. godine održana u Gruziji, u konkurenciji 96 takmičara iz 25 zemalja.

Bronzane medalje osvojili su Petar Banović, učenik Matematičke gimnazije u Beogradu i Pavle Damjanović, učenik osnovne škole „Nada Popović” u Kruševcu, koji je bio najmlađi dobitnik Vidovdanske pohvale grada Kruševca za postignute rezultate na školskim akmičnjima iz više predmeta.

Članovi tima Republike Srbije bili su i Irina Stanišić, učenica Osnovne škole „Sveti Sava” u Kragujevcu i Andrija Nikolić, učenik Tehničke škole u Čačku. Ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Vođa ekipe bila je Milica Nastić, nastavnica matematike u OŠ „Andra Savčić“ u Valjevu, a njen zamenik Ognjen Nešković, student Matematičkog fakulteta u Beogradu.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track