MARTINOVIĆ U IME PREDSEDNIKA VUČIĆA NA PROSLAVI 100 GODINA INDUSTRIJSKOG GIGANTA: Da Srbija i GOŠA nikad ne prestanu svoj razvoj!
Martinović na proslavi 100 godina Goše, Foto: MDULS

veliki jubilej

MARTINOVIĆ U IME PREDSEDNIKA VUČIĆA NA PROSLAVI 100 GODINA INDUSTRIJSKOG GIGANTA: Da Srbija i GOŠA nikad ne prestanu svoj razvoj!

Srbija -

Ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović, u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prisustvovao je danas u Aranđelovcu na svečanosti održanoj povodom obeležavanja jubileja "100 godina neprekidnog rada i postojanja GOŠA FOM", fabrike opreme i mašina iz Smederevske Palanke, kao jedne od celina nekadašnje čuvene holding korporacije GOŠA.

Ministar Martinović na proslavi velikog jubileja
Ministar Martinović na proslavi velikog jubilejafoto: MDULS

Ovom prilikom, ministar Martinović se u ime predsednika Vučića obratio prisutnima rekavši da je "GOŠA FOM simbol ne samo srpske mašinogradnje i trajanja, nego rasta i razvoja, modernizacije i inovativnosti, a naročito uspešne saradnje države i industrije".

Nikola Vučen, Aleksandar Martinović i Srdan Dimitrijević
Nikola Vučen, Aleksandar Martinović i Srdan Dimitrijevićfoto: GloFVS

Kao prekretnicu u novijoj poslovnoj eri kompanije, ministar je naveo posetu predsednika Vučića, koji je u martu 2019. godine obišao fabriku. Prema njegovim rečima, taj čin će ostati zabeležen u bogatoj prošlosti GOŠA kao početak novog poglavlja rasta kompanije.

Kako je naveo Martinović, predsednik Srbije je prilikom obilaska fabrike izrazio spremnost da pomogne njenim potencijalima i država je tada investirala dva miliona evra bespovratnih sredstava u modernizaciju i tehničko-tehnološku opremljenost GOŠA FOM, odnosno za nabavku i kupovinu savremenih mašina.

Govorio ka izaslanik predsednika Srbije
Govorio ka izaslanik predsednika Srbijefoto: MDULS

- Predsednik Vučić zaustavio je period stagnacije i omogućio dalji razvoj najstarije srpske fabrike mašinogradnje. Modernizacijom rada, GOŠA je postigla mnogo veću produktivnost i poboljšala finansijsko poslovanje čime je obezbeđeno da njeno ime i dalje stoji utisnuto na novim mašinama i širokom spektru savremene opreme najboljeg kvaliteta i najvišeg standarda. GOŠA FOM izrasla je danas u održivu i perspektivnu kompaniju pred kojom je velika budućnost. Ona je primer našeg intenzivnog zalaganja da u Srbiji bude još više investicija podržanih od strane države, a koje će doprineti većem zapošljavanju i rastu standarda - naglasio je Martinović, i dodao:

Ministar Martinović za govornicom
Ministar Martinović za govornicomfoto: GloFVS

- Ono što danas GOŠA nudi ima itekako svoje mesto u ubrzanom razvoju Srbije pod vođstvom Aleksandra Vučića, kao i u merama modernizacije naše privrede u skladu sa politikom Vlade Srbije na čelu sa premijerkom Anom Brnabić. I ja vam ovom prilikom obećavam da ćemo i dalje činiti sve da GOŠA ostane ponos svih nas - rekao je ministar Martinović čestitajući na jubileju i posebno ističući da je najveći uspeh fabrike to što čitav jedan vek njeni proizvodni pogoni nisu prestali da rade hraneći tako porodice zaposlenih, i to iz generacije u generaciju.

Proslava 100 godina Goše
Proslava 100 godina Gošefoto: GloFVS

Kako je naveo Martinović, GOŠA danas ima obezbeđene ugovore za nekoliko narednih godina i njeno poslovanje u Srbiji uglavnom je vezano za Elektroprivredu Srbije, kao i za opremanje površinskih kopova u Kolubari. Prema njegovim rečima, ovim je država obezbedila stabilnost proizvodnje električne energije. Vrednost ovih ugovora iznosi oko 100 miliona evra i oni će obezbediti stabilno poslovanje kompanije u naredne tri godine i sigurnost za 800 radnih mesta.

Ministru je dodelejna Plaketa sa poveljom
Ministru je dodelejna Plaketa sa poveljomfoto: MDULS

Na kraju obraćanja, ministar Martinović je svim građanima poželeo "da Srbija nikad ne prestane da se razvija kao što ni proizvodni pogoni u GOŠI nikad nisu stali sa proizvodnjom", kao i da "čuvaju tradiciju svesni da niko ne može to da čini bolje od njih".

Nikola Vučen i Aleksandar Martinović
Nikola Vučen i Aleksandar Martinovićfoto: GloFVS

Takođe, u znak zahvalnosti za poseban doprinos i uspešnu saradnju, ministar Martinović je u ime Vlade Srbije primio Plaketu sa poveljom.

Svečanosti obeležavanja jednog veka GOŠA prisustvovali su Srdan Dimitrijević, generalni direktor GOŠA FOM, Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka, predstavnici državnog i privatnog sektora, kao i mnogobrojni predstavnici partnerskih kompanija iz inostranstva.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track