POBEDNIK TAMIČENJA U SPREMANJU AJVARA OTKRIO TAJNU SAVRŠENOG RECEPTA! Samo jedno je važno, sve ostalo je stvar ukusa (VIDEO)
Foto: Kurir Televizija

takmičenje u spremanju zimnice

POBEDNIK TAMIČENJA U SPREMANJU AJVARA OTKRIO TAJNU SAVRŠENOG RECEPTA! Samo jedno je važno, sve ostalo je stvar ukusa (VIDEO)

Srbija -

Zaječar je jedan od gradova gde se svake jeseni održava gastro manifestacija “ Izađi mi na teglu” Ove godine takmičilo se deset ekipa, od domaćica sa sela do učenika kuvarskog smera u Ekonomsko trgovinskoj školi. Sva pripremljena količina ajvara biće donirana u humanitarne svrhe. Pobedila je ekipa iz sela Rudna Glava kod Majdanpeka.

- Po meni je tajna zrela paprika, a sve ostalo je do ukusa. Ima ih koji cepkaju koji melju, a neki dodaju i patlidžan. Mi koristimo samo papriku i to cepkanu. Ajvar je ajvar - rekao je Mika Birišić iz ekipe "Vredne Vlajne" iz Majdanpeka.

Svako od deset takmičara tvrdi da je glavni sastojak dobrog ajvara ljubav, međutim, sigurno postoji još nešto.

01:39

POBEDNIK TAMIČENJA U SPREMANJU AJVARA OTKRIO TAJNU SAVRŠENOG RECEPTA! Samo jedno je važno, sve ostalo je stvar ukusa

- Na kraju dodajemo malo ljubavi i lepih reči i onda bude baš najbolje rekla je Gordana Marković z ekipe "Drugarice"

I oni koji tek počinju svoje kulinarske korake došli su da odmere snagu sa iskusnim domaćicama.

- Učio sam od majke i baba pa tako znam. Potrebna ja paprika i dosta začina, ali i trud - kaže jedan od najmlađih učesnika.

A pored dobre paprike jedna od takmičarki navela je i dobar šporet i dobra drva:

- Samo paprika kad je dobra sve bude dobro. Paprika, šporet i drva. Dodaje se šećer, zajtin i so, ali i neki tajni sastojci.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track