11 INTERVENCIJA ZBOG POSLEDICA NEVREMENA: Požar u Čačku zbog udara groma, voda ušla i u domove Beograđana
Foto: Printscreen/Instagram/moj_beo_grad

Nije bilo povređenih i stradalih, a stanje se prati iz minuta u minut

11 INTERVENCIJA ZBOG POSLEDICA NEVREMENA: Požar u Čačku zbog udara groma, voda ušla i u domove Beograđana

Srbija -

Kiša koja je počela sinoć, padala je tokom noći i tokom jutra u većem delu zemlje. U Beogradu za četiri sata palo 40 litara kiše po metru kvadratnom.

Situacija na području Šida se normalizuje. Sektor za vanredne situacije intervenisao tokom noći jedanaest puta na otklanjanju posledica nevremena, prenosi RTS.

Angelina Redžić iz Sektora za vanredne situacije rekla je da su imali 11 intervencija na otklanjanju posledica nevremena – sedam intervencija uklanjanja stabala, tri intervencije crpljenja vode, dve u Beogradu iz stambenih objekata, jednu u Sjenici iz Doma zdravlja, i jednu intervenciju gašenja požara u gradu Čačku, koji je bio posledica udara groma.

Deo Kosovske Mitrovice bez struje zbog havarije izazvane sinoćnjim nevremenom

Deo Kosovske Mitrovice trenutno je bez struje zbog sinoćnje havarije na dalekovodu Valač Mitrovica 1, preneo je portal Kossev. Glavni dispečer Elektrodistribucije na severu KiM Zoran Obradović potvrdio je za portal da je kvara na mreži posledic a sinoćnjeg nevremena. On je naveo da su njihove ekipe na terenu i da se ubrzo očekuje sanacija kvara.

Nije bilo povređenih i stradalih, a stanje se prati iz minuta u minut.

Redžićeva je istakla da pripadnici Sektora za vanredne situacije na celoj teritoriji Srbije obilaze teren, daju uputstva stanovništvu o postupcima u slučaju da dođe do opasnosti, kako da se ponašaju i deluju u skladu sa prognozama RHMZ-a.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track