SNS optužio SPS za krađu mandata

Mionica

SNS optužio SPS za krađu mandata

Srbija -
SNS u saopštenju tvrdi da su četiri njegova "odbegla odbornika, koji nisu vratili mandate posle isključenja iz stranke, primljena u odbornički klub SPS-a"

MIONICA - Opštinski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Mionici optužio je lokalni odbor Socijalističke partije Srbije (SPS) za krađu mandata u Skupštini Opštine.

SNS u saopštenju tvrdi da su četiri njegova "odbegla odbornika, koji nisu vratili mandate posle isključenja iz stranke, primljena u odbornički klub SPS-a".

U saopštenju se podseća da isključena predsednica lokalnog obora SNS Persida Kurtić nije vratila mandat ni pošto je postavljena za pomoćnicu predsednika Opštine "čime je dovedena u pitanje legalnost svih odluka donetih u lokalnoj skupštini".

SNS zamera SPS i to što "menjaju izbornu volju građana i ne poštuju koalicioni sporazum na republičkom nivou zarad fotelja i ličnih interesa".

SO Mionica ima 39 mandata, a većinu, konstituisanu 31. maja, čine Demokratska stranka (DS) sa 11, SPS-PUPS sa osam i odbornik Ljajićevog SDPS, koji je za izbore 6. maja bio na listi SNS-a. Tu koaliciju podržala su i četiri odbornika SNS, koji su zbog toga isključeni iz stranke.

U opoziciji je 13 odbornika Nove Srbije (NS) i dva odbornika Srpske radikalne stranke (SRS).

Sednica SO Mionica zakazana je za 27. septembar, a dnevnim redom je predviđena rokada funkcija lokalnih čelnika iz DS i SPS - dosadašnji predsednik lokalne skupštine Dragan Gavrilović (SPS) biće izabran za predsednika Opštine, njegov zamenik biće Milan Gavrilović (DS), sadašnji predsednik Opštine, a demokrata će biti i predsednik Skupštine Opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track