PROSUO SMEĆE PRED VEBEROVIM VRATIMA! Pomoćnik gradonačelnika Prokuplja izrazio protest, problem traje godinama (VIDEO)
Foto: Kurir/B.R.

revolt

PROSUO SMEĆE PRED VEBEROVIM VRATIMA! Pomoćnik gradonačelnika Prokuplja izrazio protest, problem traje godinama (VIDEO)

Srbija -

Milan Đorđević, pomoćnik gradonačelnika Prokuplja večeras je svo svoje smeće prosuo ispred vrata poslovnice "Por Verner Vebera" (PWW) u znak protesta što mesecima unazad, ovo preduzeće ne obavlja uslugu iznošenja smeća, kako je ugovorom propisano. Konkretno, već 15 dana u Novom naselju nisu praznili kante.

Milan Đorđević, Prokuplje, smeće, đubre
foto: Kurir/B.R.

- Ovo više nema smisla, grad nam je okružen smećem. Zovem, oni se ne javljaju. Više stvarno ne znam šta bih mogao da uradim - kazao nam je Đorđević.

Milan Đorđević, Prokuplje, smeće, đubre
foto: Kurir/B.R.

Problem neiznošenja smeća već godinama muči Prokupčane. Ugovor sa ovom privanom firmom potpisan je pre 12 godina, i to na 25 godina, ali poslednjih godina iznošenje smeća je, kako tvrde građani Prokuplja, ne kako je planirano, jednom nedeljno, već na dve nedelje, pa i ređe. Mnogi su pisali i komunalnoj inspekciji, ali za sada ona ništa nije preduzela.

00:41

Prosuo smeće pred Veberovim vratima

Ljudi su očajni, posebno je bilo neizdržljivo letos, te su primedbe stizale sa svih strana, odnosno naselja. Ranije nam je u "PWW" rečeno da imaju problem sa smećarem i da očekuju novi, te će nadoknaditi ono što su ispustili, ali je i dalje ista priča. Građani redovno plaćaju račune, a smeće se vuče po ulicama.

Ovo nije prvi put da građani ozbiljno negoduju zbog lošeg kvaliteta usluge "PWW". Prošlog leta ovo preduzeće je istovarivalo i tako danima držalo smeće iz čitavog grada u Liparskoj ulici, dok nejni stanovnici nisu protestovali i obratili se medijima i svim nadležnim.

Kurir.rs/B.R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track