MEĐUNARODNI FESTIVAL TURISTIČKIH PUBLIKACIJA: 19. po redu festival "Kofer slova" u Kruševcu
Foto: Grad Kruševac, RTK - direktorka TO Suzana Milosavljević

MEĐUNARODNI FESTIVAL TURISTIČKIH PUBLIKACIJA: 19. po redu festival "Kofer slova" u Kruševcu

Srbija -

U Kruševcu je otvoren 19. po redu Međunarodni festival turističkih publikacija „Kofer slova“ u okviru programa obeležavanja Dana oslobođenja grada u Drugom i Prvom svetskom ratu.

Manifestaciju je svečano otvorio zamenik gradonačelnice Aleksandar Jovanović.

-Festival „Kofer slova“ mnogo vredi i to je nešto najlepše što se dešava u oblasti turizma u našem gradu. Nadam se da će sledeća manifestacija biti u Naučno-tehnološkom parku koji će se otvoriti u narednom periodu, istakao je on. Sama manifestacija je takmičarskog karaktera, ima međunarodni karakter i odnosi se na rad svake turističke organizacije u prethodnom periodu.

Prema rečima Suzane Milosavljević, direktorke Turističke organizacije, ova manifestacije je iz jedne male izložbe prerasla u festival koji afirmiše i promoviše razne turističke organizacije kroz audio-video publikacije, promo materijale i slično.

1 / 5 Foto: Grad Kruševac, RTK - direktorka TO Suzana Milosavljević

- Ova manifestacija je jako značajna i tiče se rada turističkih organizacija, odnosi se na samo jedan segment same turističke organizacije, a to je izrada reklamnog i promotivnog materijala, razglednica, najoriginalnijih suvenira i audio video publikacija. Ove godine učestvovalo je više od 40 turističkih organizacija iz naše zemlje, ali i iz Republike Srpske, istakla je ona. Manifestacija je takmičarskog karaktera, u 11 kategorija, a odnosi se na delokrug rada svake turističke organizacije.

Prvu nagradu za najbolju jednolisnu turističku publikaciju dobila je Turistička organizacija Golubac, za višelisnu turističku publikaciju do 50 stranica nagradu osvojile su Vršac i Kraljevo, za višelisnu turističku publikaciju sa više od 50 stranica – Turistička organizacija Niš.

Prva nagrada za najbolji dopunski promotivni materijal pripala je Bojniku. Najoriginalniji suvenir imao je Novi Pazar. Najlepše turističke razglednice su iz Gornjeg Milanovca i Pirota. Najlepša turistička mapa je Sokobanje i Zrenjanina. Najoriginalnija turistička publikacija opštine Raška. Najbolje audio-video publakcije su iz Loznice i Požarevca. Najbolji sajt ima Prijepolje, a specijalna priznanja otišla su Regionalnoj turističkoj organizaciji Sandžak i TO Republike Srpske.

Izložbena postavka najboljih i najlepših turističkih publikacija otvorena je do 20. oktobra u Legatu Milića od Mačve.

(Kurir.rs/Ž.M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track