FINANSIRANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI: Radionica u RPK Kruševac u sredu 1. novembra u 11 sati
Foto: Ž. M.

FINANSIRANJE ENERGETSKE EFIKASNOSTI: Radionica u RPK Kruševac u sredu 1. novembra u 11 sati

Srbija -

Privredna komora Srbije i Regionalna privredna komora Rasinskog upravnog okruga uz podršku Programa za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP) organizuju radionicu pod nazivom: "Održivi mehanizmi finansiranja energetske efikasnosti kroz javno privatno partnerstvo i energetske usluge (ESCO)".

Učesnici obuke biće u prilici da se upoznaju sa značajem i glavnim elementima politike u oblasti energetske efikasnosti i načinima za njeno finansiranje, sa posebnim fokusom na model finansiranja putem energetskih usluga (ESCO) odnosno javno privatnog partnerstva.

Na obuci će detaljno biti objašnjen koncept i pravni okvir za JPP i energetske usluge, način pripreme i korake realizacije projekata, koji se sprovode na ovoj način, a polaznici će imati priliku i da se upoznaju sa primerima iz prakse i iskustvima u realizaciji projekta koji su finansirani kroz energetske usluge, kaže Aleksandra Aleksić, koordinatorka za industriju u RPK Kruševac.

Radionica je namenjena privrednicima koji su potencijalni pružaoci ili korisnici energetskih usluga kao i potencijalnim korisnicima energetskih usluga iz javnog sektora. Predavači su izabrani na osnovu svog bogatog iskustava u kreiranju okvira i sprovođenja projekata putem energetskih usluga.

Radionica će biti održana u Kruševcu, 01.11.2023. godine, sa početkom u 11.00 časova, u prostorijama Regionalne privredne komore Rasinskog upravnog okruga, ul. Balkanska 63 u sali.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track