ŠESTI FESTIVAL MUZIKE ZA DECU RASINSKOG OKRUGA: Održana tradicionalna muzička manifestacija za najmlađe (FOTO)
Foto: Ž.M.

nastupalo 12 finalista

ŠESTI FESTIVAL MUZIKE ZA DECU RASINSKOG OKRUGA: Održana tradicionalna muzička manifestacija za najmlađe (FOTO)

Srbija -

Šesti Festival muzike za decu Rasinskog okruga održan je u Kulturnom centru Kruševac na kojem je nastupalo 12 finalista.

Stručni žiri Festivala je radio u sledećem sastavu: Maja Nešić: profesorka muzike i liderstva u obrazovanju, vodi hor „Dar” u Ćupriji i Paraćinu, predsednica žirija, Mubera Škrijelj, profesorka solo pevanja na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Prištini, sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, radi sa horom u Novom Pazaru, član i Radivoje Simić, muzički urednik Kulturnog centra Kruševac, član.

1 / 5 Foto: Ž.M.

U mlađoj kstegoriji od 5-8 godina pobedila je Tamara Todorović, drugo mesto je osvojila Nikoleta Stanojević, a treće Olgica Ivanov. U starijoj kategoriji od 9 do 14 godina najbolja je bila Kristina Bogdanovoić, drugo mesto je pripalo Sari Vasić, a treće Nađi Milojević

Specijalne nagrade dobile su: Magdalena Radović, Helena Bekčić, Natalija Đurović, Jana Mladenović, Teodora Đolić i Jana Miljković. Svi finalisti nastupali su uz pratnju korepetitora Ivane Todosijević i Dečijeg hora KCK, kojim diriguje Violeta Jovanovski.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track