Mirović i Đurić postavili kamen temeljac za izgradnju novog objekta OŠ „Miloš Crnjanski“ u Novom Sadu
Foto: Pokrajinska vlada

Mirović i Đurić postavili kamen temeljac za izgradnju novog objekta OŠ „Miloš Crnjanski“ u Novom Sadu

Srbija -

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Milan Đurić postavili su danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Satelitu u Novom Sadu. Reč je o višegodišnjem projektu koji će u celosti finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine sa gotovo tri milijarde dinara.

Mirović je ovom prilikom istakao da je ovo važan i veliki projekat, koji prema planu treba da bude završen do 1. septembra 2025. godine.

Igor Mirović, MIlan Đurić
foto: Pokrajinska vlada

„Imaćemo velelepnu školu jer smo od početka zahtevali od projektanata i arhitekata moderan objekat, koji će biti i po svojoj strukturi, a verujem i po znanju učenika u budućnosti, primer škole za 21. vek“, rekao je Mirović.

Kako je Mirović naveo, ovo je veoma složen poduhvat, jer se gradi škola sa gotovo 16.000 kvadratnih metara. Kada bude podignut novi objekat, stara zgrada biće srušena i tu će biti izgrađeni sportski tereni koji će služiti učenicima i svoj deci sa Satelita i Novog naselja. Time će se omogućiti kvalitetnija nastava i komfor za učenike i nastavnike i sve one koji će školu koristiti.

Igor Mirović, MIlan Đurić
foto: Pokrajinska vlada

Mirović je podsetio i na druge projekte koje Pokrajinska vlada finansira na teritoriji Novog Sada.

„Završava se Kamenica 3 i verujem da ćemo već u martu ili aprilu imati useljen objekat sa najsavremenijom opremom“, istakao je Mirović navodeći da su u toku radovi na rekonstrukciji Kamenice 1 i Studija M, koji će postati novi „Muzej 20 21“, kao i na izgradnji fiskulturne sale u okviru Gimnazije „Laza Kostić“, a da zajedno sa Gradom Novim Sadom počinje realizacija projekta „Park kod Spensa“.

Igor Mirović, MIlan Đurić
foto: Pokrajinska vlada

Kako je Mirović rekao, Pokrajinska vlada je za projekte u Novom Sadu izdvojila velika finansijska sredstva.

„To je prirodno, jer Novi Sad sa svim svojim potencijalima učestvuje u punjenju budžeta AP Vojvodine, koji je u ovoj godini premašio iznos od milijardu evra“, izjavio je Mirović i dodao da je sve što je do sada zajednički sa Gradom planirano – uspešno i sprovedeno.

Novi objekat OŠ „Miloš Crnjanski“ koncipiran je tako da se svi sadržaji školskog programa objedine u jednu multifunkcionalnu celinu. U suterenu su planirane velika i mala fiskulturna sala, a pristup svim sadržajima biće omogućen i osobama sa invaliditetom.

Igor Mirović, MIlan Đurić
foto: Pokrajinska vlada

Prema projektu, u školi će biti ukupno 39 učionica, za oko 1.600 učenika.

Osnovna škola „Miloš Crnjanski” osnovana je 1962. godine, a dograđena je 2010. godine. Školu pohađa 1.157 učenika, podeljenih u 43 odeljenja. Postojeći objekat nema potreban kapacitet za broj učenika koji se povećava svake godine.

„Hvala Pokrajinskoj vladi što ulaže u Novi Sad. Izgradnja nove osnovne škole u ovom delu grada predstavlja jednu od veoma važnih aktivnosti koje ona sprovodi. Tu je i niz drugih projekata koje realizujemo zajedno. Ovaj objekat, koji će biti jedan od najsavremenijih, znatno će uvećati prostorne kapacitete osnovnih škola u našem gradu“, izjavio je gradonačelnik Milan Đurić.

Igor Mirović, MIlan Đurić
foto: Pokrajinska vlada

On je najavio i početak izgradnje nove osnovne škole u naselju Jugovićevo, a plan je da i Adice i Petrovaradin dobiju nove škole jer su to dva naselja koja se brzo šire.

Događaju su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Žolt Sakalaš i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Pokrajinska vlada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track