I ONI SU KONAČNO OSETILI OLAKŠANJE: Kako je došlo do toga?
Foto: Grad Novi Sad

I ONI SU KONAČNO OSETILI OLAKŠANJE: Kako je došlo do toga?

Srbija -

Novi Sad kontinuirano radi na modernizaciji gradskog saobraćaja. Osim redovne nabavke novih autobusa, vozni park Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća nedavno je obogaćen sa deset novih električnih autobusa marke „Solaris“ i njihovom pratećom opremom.

Jedna od pogodnosti koju vozači novih eko autobusa prvo ističu jeste udobnija vožnja tokom obavljanja posla. S obzirom na to da provode po nekoliko sati u neprestanoj vožnji, ovo im u velikoj meri olakšava posao.

Po njihovim rečima, novi autobusi ne proizvode buku, nečujni su a to im omogućava bolju kontrolu tokom vožnje.

00:45

Novi Sad kontinuirano radi na modernizaciji gradskog saobraćaja

Kako ističu, jedan od ključnih faktora za bezbednost su kamere unutar vozila, kao i moderni retrovizori „Mirror Eye“. To je zapravo set kamera koje zamenjuju retrovizore i prikazuju područje neposredno oko autobusa, što je za vozače veoma važno na polju bezbednosti, posebno u toku noćne vožnje.

Sva vrata imaju sistem video nadzora koji omogućava praćenje situacije na monitoru u autobusu, što je takođe, od velikog značaja. Tu je i bezbednosni sistem koji povećava bezbednost pešaka, biciklista, ali i putnika u autobusu a obaveštava i vozača o mogućem frontalnom sudaru i pokriva mrtve uglove oko autobusa.

Jedna od dodatnih mera bezbednosti je ta što se vozači pre pokretanja autobusa moraju podvrgnuti alko-testu.

Takođe, vozači Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća su vrlo zadovoljni obukom koju su prošli. Trajala je mesec dana, a odnosila se na obuku u vožnji, na tehničke stvari i punjenje autobusa.

Svi ovi benefiti koje pružaju novi električni autobusi u budućnosti će u velikoj meri olakšati posao vozača i učiniti da se osećaju sigurnije i opuštenije kako u vozilu tako i u saobraćaju, a samim tim biće prijatnija, bezbednija i udobnija vožnja i svih korisnika ove vrste prevoza.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track