OGROMNA ULAGANJA IZ DRŽAVNE KASE: U Zdravstvenom centru Loznica obeležili lekarsku slavu
Foto: T. Ilić

OGROMNA ULAGANJA IZ DRŽAVNE KASE: U Zdravstvenom centru Loznica obeležili lekarsku slavu

Srbija -

Uz lomljenje slavskog kolača lekarska slava Sveti Vrači obeležena je danas u novooformljenom Zdravstvenom centru (ZC) Loznica, dan posle odluke Vlade Srbije da dosadašnja Opšta bolnica Loznica i Dom zdravlja ‘‘Dr Milenko Marin“ ponovo funkcionišu kao jedna celina.

Brojnim zvanicama obratila se dr Jadranka Marinković, v.d direktora ZC, koja je, kako je saopšteno iz ove ustanove, istakla ’’ogromna ulaganja’’ u lozničko zdravstvo zahvaljujući podršci države i lokalne samouprave.

1 / 6 Foto: T. Ilić

Ona je podsetila da je u prethodnom periodu uz podršku države urađena rekonstrukcija tri odeljenja dosadašnje Opšte bolnice - internog, grudnog i psihijatrije, završetak i nadogradnja modernog Hirurško-ginekološkog bloka i kotlarnice na drvnu sečku, sve ukupno vredno 1,8 milijardi dinara. Grad je za izradu projektne dokumentacije i nadzor izdvojio 36,1 miliona dinara. To nije sve jer je u toku nastavak radova, rekonstrukcija postojećeg hirurškog bloka, Infektivnog odeljenja, Odeljenja patologije, Fizikalne medicine, Pedijatrije, i zgrade Poliklinike, vrednih četiri milijarde dinara koji se finansiraju iz budžeta države, a očekuje se i sukcesivna isporuka medicinske i dijagnostičke opreme za bolnicu, vredne 9,3 miliona evra što takođe finansira država.

Dr Marinković je istakla i podršku gradske uprave koja je u minulom periodu u Dom zdravlja ’’Dr Milenko Marin’’ uložila 133 miliona dinara, od čega u rekonstrukciju zdravstvene stanice u Lešnici 57,4 miliona. Nabavljeno je, pored ostalog, pet sanitetskih vozila, četiri kombi vozila za prevoz dijaliziranih osoba, digitalni aparat za stomatologiju i rendgen, tri ultrazvuka, medicinska, računarska i drugu opremu.

Ona je rekla da je današnji skup i prilika za proslavu spajanja Opšte bolnice i Doma zdravlja u Zdravstveni centar Loznica koji ima 1.273 zaposlenih, a od tog 244 lekara. Inače, obeležavanju lekarske slave mediji nisu prisustvovali.

Kurir.rs/T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track