MINISTAR PRIVREDE U KRUŠEVCU: Ministarstvo od 2014. u taj grad uložilo 640 miliona dinara
Foto: Grad Kruševac

Ministar privrede Slobodan Cvetković posetio Kruševac

MINISTAR PRIVREDE U KRUŠEVCU: Ministarstvo od 2014. u taj grad uložilo 640 miliona dinara

Srbija -

Ministar privrede u Vladi Srbije Slobodan Cvetković posetio je Kruševac, gde je sa predsednicom Privremenog organa Grada Jasminom Palurović i njenim saradnicima obišao infrastrukturni projekat u zoni „Stari aerodrom“, koji je sufinansiralo Ministarstvo privrede.

-Saradnja Grada Kruševca i Ministarstva u pogledu zajedničkog finansiranja značajnih infrastrukturnih projekata intenzivira se još od 2014. godine. Ministarstvo je od tada u Kruševac uložilo oko 640 miliona dinara. Grad je sufinansirao projekte koji su zahvaljujući tome uspešno realizovani i tako postali primer dobre prakse.

Slobodan Cvetković, Kruševac
foto: Grad Kruševac

Konkretno, izgradnjom novoplaniranih saobraćajnica u okviru PDR Stari aerodrom, poboljšan je status postojećih, ali i stvoreni bolji uslovi za dolazak novih investitora, kojima je putna infrastruktura od velike važnosti. Politika države u ovom sektoru rukovođena principom ravnomernog regionalnog razvoja Srbije, a da je trenutno u fokusu intenziviranje projekata od nacionalne važnosti, istakao je ministar privrede Slobodan Cvetković.

Prema njegovim rečima, ovo Ministarstvo izdvaja za zajedničke projekte sa JLS više od milijardu dinara. Interesovanje gradova i opština prevazilazi realne mogućnosti, a njihove potrebe premašuju cifru od pet milijardi dinara.

1 / 4 Foto: Grad Kruševac

Predsednica Privremenog organa Grada Jasmina Palurović se založila za unapređenje saradnje.

-Realizacijom konkretnog projekta, čija je vrednost preko 107 miliona dinara, izvedeni su kompleksni radovi. Ministarstvo i Grad učestvovali su sa po 53,6 miliona dinara, ukupna dužina saobraćajnica je 900 metara, a urađeno je: hidrotehnička infrastruktura – izgrađena vodovodna i kanalizaciona mreža, atmosferska kanalizacija, elektroenergetske instalacije, a što se tiče saobraćajnica - kolovoz, trotoari i parking prostor, izjavila je čelnica lokalne samouprave u Kruševcu.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track