GODINAMA SE RADI NA TOME: Da li je sada vreme za konačno rešenje?
Foto: Grad Novi Sad

GODINAMA SE RADI NA TOME: Da li je sada vreme za konačno rešenje?

Srbija -

Poslednjih godina intezivno se radi na izgradnji kanalizacione mreže u Novom Sadu. Cilj je da se unapredi komunalni standard, poboljšaju uslovi za život svih stanovnika i da svaki deo grada bude infrastrukturno uređen. Neki od delova grada koji imaju ove nedostatke su naselja Veternik i Adice.

Za radove zadužena je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije a u svrhu rešavanja ove problematike i priključenja na gradski vodovod i kanalizaciju obezbeđena su potrebna sredstva u iznosu od 280 miliona dinara.

Plan je da se u Veterniku izgradi 3.350 metara kanalizacione mreže uz 181 kućni priključak i 3.525 metara vodovodne mreže sa 282 priključka. Reč je o ulicama Savke Subotić, Poenkareova, Jovana Obrenovića, Nova 80, Novoplanirana i Cara Dušana Silnog. Što se tiče Adica, ukupna dužina planirane kanalizacione mreže u Suvoborskoj ulici iznosi 480 metara, a time je obuhvaćeno 22 kućna priključka.

00:51

Izgradnja vodovoda i kanalizacije na Veterniku i Adicama

Time će konačno biti rešeno pitanje koje već duži vremenski period predstavlja jedan od glavnih problema ovih delova grada.

Ovo je još jedan od projekata u kojima se osluškuju potrebe građana i ističe važnost da se svim stanovnicima izađe u susret.

Grad Novi Sad se na ovome neće zaustaviti. U planu je da se u budućnosti nastavi sa ovakvim projektima, te da kompletna teritorija navedenih naselja bude pokrivena kanalizacionom i vodovodnom mrežom i da se svim stanovnicima obezbede bolji i kvalitetniji uslovi života.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track