LIFTOVI U TRI JAVNE ZGRADE: Briga o osobama sa invaliditetom u Malom Zvorniku
Foto: Kurir/T.I.

LIFTOVI U TRI JAVNE ZGRADE: Briga o osobama sa invaliditetom u Malom Zvorniku

Srbija -

Osobama sa invaliditetom u Malom Zvorniku zahvaljujući instaliranju odgovarajućih liftova dostupnije su zgrada Opštinske uprave, Biblioteka "17. septembar" i Pošta. Kako navode iz lokalne samouprave ovih dana je počelo njihovo korišćenje s tim da je u zgradi opštine ugrađen lift, dok su odgovarajuće mobilne platforme postavljene u biblioteci i zgradi Pošte.

lift, Mali Zvornik
foto: Kurir/T.I.

Prema prečima Zorana Jevtića, predsednika Privremenog organa malozvorničke opštine, na ovaj način institucije su dostupnije osobama sa invaliditetom, što je i bio cilj akcije nabavke i instaliranja liftova, koju je preko Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podržala država. U Opštini postojanje lifta omogućava osobama sa invaliditetom pristup kancelarijama na prvom i drugom spratu, kao i sali za sednice Skupštine opštine i Opštinskog veća, a u zgradi biblioteke čitaonici na spratu, kao i sali Doma kulture i Centru za inovacije koje se nalaze u suterenu. Postojanje odgovarajuće mobilne platforme u zgradi malozvorničke Pošte omogućava pristup osobama sa invaliditetom do svih službi i šaltera koji se nalaze na spratu. Jevtić je rekao, navodi se na sajtu opštine, da će lokalna samouprava nastojati da i malozvornički Dom zdravlja u skorije vreme dobije lift kako bi se osobama sa invaliditetom omogućio lakši pristup odeljenjima na spratu te ustanove.

lift, Mali Zvornik
foto: Kurir/T.I.

Inače, instaliranje liftova u javnim objektima finansirano je sredstvima Evropske delegacije u Srbiji, a iz tog fonda urađena je i adaptacija toaleta u nekoliko javnih ustanova i uklanjanje prepreka za osobe sa invaliditetom, navode iz malozvorničke opštine.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja