REKORDAN BROJ PUTNIKA NA NIŠKOM AERODROMU: Nadmašen broj putnika iz 2019. godine
Foto: M.S.

REKORDAN BROJ PUTNIKA NA NIŠKOM AERODROMU: Nadmašen broj putnika iz 2019. godine

Srbija -

Avionom za Ljubljanu iz Niša, sa aerodroma Konstantin Veliki, otputovao je večeras i jedan poseban putnik, rekordni 422.256. Njegovim putovanjem 26 dana pre kraja godine, premašen je rekord iz 2019. godine.

Danica Mihajlović je iz Svrljiga, radi u Nišu i prvi put leti avionom. Pažnja koju je dobila na aerodromu joj je kaže pomogla da prevaziđe nervozu.

"Osećaj je odličan, malo sam nervozna jer je prvi put. U Ljubljanu idem zato što tamo me čeka drug pa posle idemo dalje na put, idemo Italija, Nemačka, Holandija i tako dalje", kaže Danica Mihalović iz Svrljiga.

Kompanija "Er Srbija" produžila je ugovor o subvencionisanim letovima – 3 iz Kraljeva i 7 iz Niša, 5 redovnih ka Frankfurtu, Kelnu, Ljubljani, Istanbulu i Beogradu i 2 sezonske linije ka Atini i Tirani.

"Za razliku od nekih prehodnih ugovora ovaj ugovor je na 4 godine, što daje sigurnost kako aerdormima koji posluju jugu Srbije tako i svim putnicima koji gravitiraju ka njima jer mogu da računaju na te linije u naredne 4 godine", kaže Jirži Marek, direktor kompanije "Er Srbija".

Mihajlo Zdravković, direktor JP "Aerodromi Srbije", veruje da će i ostale kompanije, koje lete sa aerodroma "Konstantin Veliki" u Nišu, pre svega "Rajaner" i "Vizer", pojačati mrežu svojih destinacija u budućnosti i putnicima pružiti dodatne povoljnosti i mogućnosti.

Niški aerodrom očekuje nove destinacije i zbog proširenja aerodromske zgrade na kojoj se radovi pri kraju. Putnici će kako je najavljeno imati bolje uslove od narednog leta.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track