KRUŠEVAC U ČETVRTAK IZLAZI NA AUTO PUT! Zatvaranje auto-puta Pojate - Preljina zbog završnih radova
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Poddeonica 3

KRUŠEVAC U ČETVRTAK IZLAZI NA AUTO PUT! Zatvaranje auto-puta Pojate - Preljina zbog završnih radova

Srbija -

KRUŠEVAC - Zbog puštanja u saobraćaj Poddeonice 3: Makrešane – Kruševac (Koševi) auto-puta E761: Pojate – Preljina („Moravski koridor”), planiranog za četvrtak, 7. decembra 2023. godine u 15 časova, neophodno je izvršiti zatvaranje predmetnog auto-puta na delu od denivelisane raskrsnice „Ćićevac – Varvarin” do kružne raskrsnice „Koševi”, obaveštavaju iz „Koridora Srbije”.

Zatvaranje je neophodno zbog izvođenja završnih radova na Poddeonici 3: Makrešane – Kruševac (Koševi), a u cilju bezbednog funkcionisanja saobraćaja. Zatvaranje će se izvršiti u periodu od 6. decembra u 00:00 časova do puštanja Poddeonice 3 u saobraćaj. Tokom zatvaranja navedenog dela auto-puta, saobraćaj će biti preusmeren na alternativnu mrežu saobraćajnica i odvijaće se dvosmerno sledećom putanjom: Denivelisana raskrsnica „Pojate” → auto-putem E761 (”Moravski koridor”) → isključenje na denivelisanoj raskrsnici “Ćićevac – Varvarin”→ Ćićevac (raskrsnica državnih puteva IIA 190 i IIA 215) → kružna raskrsnica Makrešane → državnim putem IIA 215 → Bivolje (raskrsnica državnih puteva IIA 215 i IB 38) → uličnom mrežom grada Kruševca (Balkanskom ulicom, ulicom Jug Bogdana i ulicom Cara Lazara) → kružna raskrsnica “Koševi” (raskrsnica državnih puteva IB 23 i IIA 207) → dal je ka odredištu Kraljevo.

Na predmetnoj putanji, na svim karakterističnim lokacijama, predviđena je adekvatna putokazna signalizacija za vođenje tranzitnog saobraćaja. Za smer od Pojata ka Kraljevu, usvojene su destinacije „Kraljevo” i “Čačak”, a u smeru od Kraljeva ka Pojatama destinacije „Beograd” i „Niš”.

Kako bi se planirana izmena režima saobraćaja sprovela na što efikasniji način, predviđeno je i prisustvo patrola saobraćajne policije duž alternativne putanje,koje će svim učesnicima u saobraćaju biti od pomoći davanjem neopho dnih obaveštenja, a u slučaju potrebe i regulisanjem protoka saobraćaja na svim kritičnim lokacijama.

Nakon puštanja u saobraćaj Poddeonice 3: Makrešane – Kruševac (Koševi), uspostaviće se zatvoreni sistem naplate putarine na delu auto-puta od Pojata do Kruševca (Koševa).

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track