VODU SA SISTEMA "ĆELIJE" DOBILA PREKOMORAVSKA SELA: Velike investicije u vodosnabdevanje Kruševca na seoskom području
Foto: JKP Vodovod Kruševac

VODU SA SISTEMA "ĆELIJE" DOBILA PREKOMORAVSKA SELA: Velike investicije u vodosnabdevanje Kruševca na seoskom području

Srbija -

U prekomoravskim naseljima Kamenare, Konjuh, Ljubava, Lazarevac, Komorane i Globare, ukupno je izgrađeno više od 55 km vodovodne mreže i 14 različitih objekata, a u pitanju su crpne stanice, rezervoari i hidroforska postrojenja.

Ovi radovi finansirani su sredstvima Grada, JKP "Vodovod" i Republičke direkcije za vode, izjavio je direktor JKP "Vodovod" Vladimir Milosavljević.

U selu Globare ove godine, fokus je bio na završetku radova na sekundarnoj mreži, priključnim šahtama i čvorovima, čime je kompletiran ceo sistem. Završetkom ovih radova omogućeno je meštanima ovog mesta, koje broji 95 domaćinstava i više od 360 stanovnika, da dobiju zdravu pijaću vodu sa sistema "Ćelije".

Sela Kamenare i Konjuh već su uspešno priključena na vodovodni sistem, kao i Lazarevac.

Dosadašnje investicije premašile su vrednost od 30 miliona dinara.

1 / 6 Foto: JKP Vodovod Kruševac

Prvi zadovoljni korisnici potpisali su ugovore sa JKP "Vodovod".

Ugovore sa Vodovodom, potpisali su i meštani sela Ljubava, gde je u prethodnom periodu izgrađen rezervoar, crpna stanica i više od 6 km vodovodne mreže, za šta je utrošeno više od 20 miliona dinara. Tekuće godine, dat je akcenat na završnim radovima čime je kompletiran ceo sistem i izrađeni priključci za domaćinstva na novu mrežu.

Selo Ljubava inače ima 114 domaćinstava i oko 500 stanovnika.

U Komoranu i Lazarevcu izgrađeno je više od 11 km vodovodne mreže, crpna stanica, rezervoar i hidroforsko postrojenje, a u sistem je uloženo više od 25 miliona dinara. Ova sela su poslednja dva koja su iz ove grupacije prekomoravskih, dobila zdravu pijaću vodu.

Priključenjem pomenutih sela, zaokružen je ceo sistem vodosnabdevanja sa sistema "Ćelije" za svih 6 prekomoravskih sela, koja broje više od 853 domaćinstava i oko 3.000 stanovnika.

Za narednu godinu, planira se priključenje Đunisa, Kaonika, Pozlate, Jošja, Crkvine i Sušice.

Kurir.rs/Ž. Milenković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja