POTPISANA 72 UGOVORA SA UPRAVNICIMA ZGRADA: Bespovratno sufinansiranje iz gradske kase
Foto: T. Ilić

POTPISANA 72 UGOVORA SA UPRAVNICIMA ZGRADA: Bespovratno sufinansiranje iz gradske kase

Srbija -

Ukupno su potpisana 72 ugovora između upravnika lozničkih stambenih zgrada i gradske uprave za tri konkursa bespovratnog sufinansiranja aktivnosti investicionog održavanja i unapređenja svojstava zgrada koje finansira lokalna samouprava.

Potpisivanje je obavljeno u gradskoj upravi, a prema rečima Dejana Stalovića, predsednika nadležne komisije, reč je o konkursima za instalacije, krovove, uređaje i opremu za koje je iz budžeta izdvojeno po tri i po miliona dinara, a u ovim radovima je učešće grada 50 odsto.

Stalović je precizirao da je potpisan 41 ugovor za uređaje i opremu, 25 za instalacije i šest za krovove i da će uskoro početi radovi.

- Do kraja godine očekujemo da bude realizovan najveći broj radova što se tiče zamena ulazne stolarije, ugradnje sandučića, video nadzora, liftova, interfona i slično, dok će krovovi biti rađeni kada za to budu odgovarajući vremenski uslovi. Loznica je ovakvu inicijativu pokrenula prva u Srbiji pre tri godine, a interesovanje je svake sve veće. Tako smo 2020. ukupno imali 45 ugovora, sledeće 75, prošle 104, a ove će ih biti oko 120 zgrada sa konkursom za fasade – rekao je Stalović i najavio da će naredne godine za ove konkurse biti planirano više novca.

Grad Loznica je osim tri konkursa, za koje su ugovori potpisani, raspisao i četvrti za fasade za koji je u budžetu izdvojeno 47,8 miliona dinara, 7,8 više nego prošle godine, u kome lokalna samouprava u troškovima učestvuje maksimalno do 70 odsto. Taj konkurs se privodi kraju.

Realizacijom sva četiri konkursa treba značajno da bude popravljen kvalitet života stanara u zgradama kao i stanje fasada u gradu,kažu u lokalnoj samoupravi.

Kurir.rs/T. I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track