HUMANOST NA DELU: Čačani Slobodanka i Dejan u novoj kući zahvaljujući predsedniku Vučiću i gradonačelniku Milunu Todoroviću!
Foto: 321 Srbija

svaka čast

HUMANOST NA DELU: Čačani Slobodanka i Dejan u novoj kući zahvaljujući predsedniku Vučiću i gradonačelniku Milunu Todoroviću!

Srbija -

Humanost na delu, 3,2,1- Čačak! Priča o Čačaninu Dejanu Pajoviću i njegovoj majci Slobodanki dobila je svoj srećan nastavak, nikako kraj. Svoju trošnu kućicu od 10 kvadrata, koja nije imala vodu, zamenili su novom kućom izgrađenom zahvaljujući angažovanju gradonačelnika Čačka Miluna Todorovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je insistirao da Pajovići Novu godinu dočekaju u novoj kući.

Milun Todorović u poseti Pajovićima u njihovoj novoj kući
Milun Todorović u poseti Pajovićima u njihovoj novoj kućifoto: 321 Srbija

Kao što smo već pisali, Dejan, rođen 1975. godine, doneo je tešku odluku i napustio svoj posao kako bi se brinuo o nepokretnoj majci Slobodanki. Njihov skromni dom u Mršincima nije pružao ni osnovne uslove za život, ali izbora nisu imali.

Pre nešto više od godinu dana, gradsko rukovodstvo je saznalo za njihovu priču - a onda je usledio trenutak solidarnosti. Gradonačelnik Todorović i njegovi saradnici nisu ostali ravnodušni. Preduzeli su sve što je bilo u njihovoj moći kako bi pomogli Dejanu i njegovoj majci.

Nakon posete gradonačelnika i njegovog tima, Dejan je konačno dobio pristup vodi. Voda, koju je ceo svoj život donosio u buradima, sada je tekla direktno do njihovog doma. To je bila prva kap nade i humanosti u njihovim životima.

Ali priča se tu nije završila. Gradonačelnik Todorović obećao je da će im biti izgrađen novi dom - mesto gde će konačno moći da žive u pristojnim uslovima.

Deajn sa gradonačelnikom u novom domu, a posetio ga je i predsednik Vučić
Deajn sa gradonačelnikom u novom domu, a posetio ga je i predsednik Vučićfoto: 321 Srbija

Slobodanka i Dejan konačno su uselili u novu kuću, dostojnu čoveka, i novi, bolji život za njih, može da počne.

Gradonačelnik Todorović ponovo ih je posetio, ovoga puta u njihovom novom domu i poželeo im sreću.

- Veliki dan za našeg Dejana i njegovu majku Slobodanku, ali i za sve nas! Novi dom je tu, a sa njim i novi početak za ove divne ljude - kazao je ovom prilikom Todorović.

Nova kuća Pajovića
Nova kuća Pajovićafoto: 321 Srbija

Gradonačelnik je još jednom dokazao da, pored brojnih infrastrukturnih projekata, uvek pronalazi i vreme za sve svoje sugrađane i pokazuje brigu za one koji su u teškoćama. Njegova predanost humanim vrednostima čini Čačak mestom gde se svako oseća dobrodošlo i podržano, bez obzira na svoj socio-ekonomski status.

Kurir/Presserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track