AKTIVIRAO VATROMET, IZAZVAO OGROMAN POŽAR! Hapšenje u Kikindi posle PAKLENE novogodišnje noći - Komšije ODMAH POSUMNJALE na njega
Foto: S.U.

AKTIVIRAO VATROMET, IZAZVAO OGROMAN POŽAR! Hapšenje u Kikindi posle PAKLENE novogodišnje noći - Komšije ODMAH POSUMNJALE na njega

Srbija -

E. Č. (41) iz Kikinde, policija je uhapsila zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti.

Kako saopštava kikindska policija, osumnjičeni E. Č. je 1. januara, odmah posle ponoći, izazvao požar tako što je aktivirao vatromet ispred svoje kuće, u neposrednoj blizini kompleksa bivšeg “Hemika”. U delu dvorišta, na otvorenom prostoru skladišteno je oko 250 tona reciklažnog otpada:

- Požar je, kako se sumnja, izbio usled padanja užarenih ostataka pirotehnike na lako zapaljivi otpad. U ovom požaru nije bilo povređenih lica, a pričinjena je veća materijalna šteta. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi - saopštila je policija.

1 / 8 Foto: S.U.

Podsetimo, ogroman požar u krugu nekadašnje fabrike "Hemik", izbio je 1. januara, pola sata iza ponoći.

Osim pripadnika i vozila Vatrogasno-spasilačkog bataljona, sa vatrenom stihijom su se borile i njihove kolege, vatrogasci Industrijske vatrogasne jedinice NIS-a.

Gorele su drvene palete, plastika i drugi materijal predviđen za reciklažu. Zoran Budiša, načelnik Odeljenja za vanredne situacije, potvrdio nam je da dosad u Kikindi, u novogodišnjoj noći, nije bilo ovakvih požara.

Komšije odmah posumnjale ko je odgovoran

Stanovnici tog dela Kikinde, na uglu ulica Radnička i Braće Subotički, neposredno nakon izbijanja požara i dolaska vatrogasaca, izrazili su sumnju da bi za izbijanje požara mogao da bude odgovoran njihov komšija koji je aktivirao vatromet. Ispostavilo se da su bili u pravu.

Kurir.rs/S. U.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track