NEMA ODMORA NI PRAZNOVANJA ZA SLOŽNE KOMŠIJE: Meštani Lipovca kod Topole zasukali rukave i sami čiste rastinje pored puta (FOTO)
Foto: RINA

NEMA ODMORA NI PRAZNOVANJA ZA SLOŽNE KOMŠIJE: Meštani Lipovca kod Topole zasukali rukave i sami čiste rastinje pored puta (FOTO)

Srbija -

Topola – Iako je nova godina tek počela, a veliki broj građana i dalje praznuje, u selu Lipovac kod Topole nema odmora. Desetak meštana samoinicijativno su se okupili i organizovali akciju čišćenja rastinja pored glavnog puta, koje im otežava prolaz ali i ruži sliku sela.

- Sami smo se organizovali, poneli smo testere, trimere, vile, raspoloženje i krenuli u radnu akciju. Desetak naših komšija nam se pridružilo i krenuli smo od ulaska u selo duž glavnog puta. Rastinje je ogromno, svima smeta kada prolazimo automobilom, a kada padne sneg sve se savije i teško se prolazi, tako da nismo mnogo razmišljali nego smo se udružili i počeli da čistimo“, kaže Nenad Šević.

selo Lipovac
foto: RINA

On ističe da će radnu akciju nastaviti i narednih dana sve dok ne očiste svo rastinje pored puta, a za vredne komšije pripremljen je i ručak.

- Radili smo danas nekoliko sati i nastavljamo u tom ritmu. Pripremili smo i zakusku kod mene tako da se družimo, šalimo i ništa nam nije teško“, naglašava Nenad.

selo Lipovac
foto: RINA

Inače, problem sa rastinjem pored puta prisutan je gotovo u svakom selu u okolini Topole, a jedan od načina da se reši bar na kratko je upravo ovaj koji su meštani Lipovca sproveli u delo.

Kurir.rs/RINA

Bonus video:

00:55

Čišćenje priobalja na opštini Stari grad

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track