ODRŽANE PRAZNIČNE VOŽNJE U LOZNICI: Protutnjalo najmanje sto traktora i kamiona (FOTO,VIDEO)
Foto: Kurir/T.Ilić

ODRŽANE PRAZNIČNE VOŽNJE U LOZNICI: Protutnjalo najmanje sto traktora i kamiona (FOTO,VIDEO)

Srbija -

LOZNICA – Nije dosadna kiša sprečila praznične vožnje traktora i kamiona lozničkim ulicama, a jedino su zbog klizavog kolovoza bajkeri odlučili da ipak danas ne održe organizovani božićni defile. Prvo su oko podneva gradom prošli kamioni, uglavnom šleperi, protutnjali su Bulevarom Dositeja Obradovića, a onda i centrom grada, preko Trga Vuka Karadžića, a od njihovih sirena odjekivalo je pola grada. Kabine su mnogima bile okićene zastavama i grančicama badnjaka. Dočekalo ih je nekoliko desetina građana uprkos kiši, koji su mahali, nasmejani dizali tri prsta i, naravno sve to snimali i fotografisali, a onda su valjevskim putem pola sata kasnije stigli i traktori u, činilo se, nepreglednoj koloni. Nikola Guševac, predsednik Auto-moto udruženje Loznice, koje je sa Traktor klubom Loznica organizovalo defile, kaže da je ovo treća godina uzastopno da se Božić obeležava i na ovaj način.

1 / 8 Foto: Kurir/T.Ilić

- Sve je proteklo u najboljem redu, a u vožnju se krenulo posle molitve sveštenika i davanja blagoslova. Učestvovalo je nešto više od 140 traktora, dve freze i tri kamiona, a na čelu je bilo najstariji traktor u lozničkom Traktor klubu , model ‘’labud’’ star oko šesti po decenija. Okupljanje je bilo na vašarištu u Klupcima gde je bilo oko 400 posetilaca, a njih su dočekali kuvano vino, rakija i sokovi. Hvala saobraćajnoj policiji koja nam je pružila podršku i ove godine – kazao je Guševac.

00:15

Održane praznične vožnje u Loznici

Među traktorima je bilo raznih modela i godišta, a gotovo u svakom je osim vozača još neko bio u kabini da sve snimi telefonom. Bilo je i nekih u prikolicama koji su otpozdravljali prolaznicima i pevali. Traktoristi su vozili od vašarišta kroz Klupce, valjevskim putem, Pašićevom, do ED Loznica pa onda do Bulevara Dositeja Obradovića, šabačkog puta i nazad na vašarište.

Loznički traktoristi i kamiondžije obeležili su Božić na svoj način, a nameravaju da ih dogodine bude još više.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track