SJAJNE VESTI IZ LOZNIČKOG PORODILIŠTA: Nerešeno! Za 7 dana 22 bebe, po 11 devojčica i dečaka, među njima i blizanci
Foto: Kurir/T.Ilić

vredno se radilo

SJAJNE VESTI IZ LOZNIČKOG PORODILIŠTA: Nerešeno! Za 7 dana 22 bebe, po 11 devojčica i dečaka, među njima i blizanci

Srbija -

LOZNICA – U minulih sedam dana u porodilištu lozničkog Zdravstvenog centra (ZC) svet su ugledale 22 bebe, a bilo je nerešeno pošto je rođeno po 11 devojčica i dečaka.

Među njima su i blizanci, brat i sestra, koji su roditeljima doneli duplu radost.

Godina je čini se dobro krenula i do sada je u ZC rođeno ukupno 58 januarskih beba. Zabeleženo je pre desetak dana da je za 24 sata stiglo sedam beba, šest devojčica i jedan dečak, s tim da su među njima i dve bliznakinje.

Moguće je da će ako rode budu nastavile da posećuju redovno Loznicu na kraju 2024. biti premašena prošla godina kada je u porodilištu ZC rođeno ukupno 906 beba. Inače, u minulih sedam dana bilo je posla za zaposlene u ZC.

Ukupno je u Službi hitne pomoći pregledano 515 pacijenata, obavljena je 71 kućna poseta, zbrinute su osobe iz tri saobraćajne nezgode, a jedno lice iz udesa prebačeno na sekundarni nivo na dalju dijagnostiku i lečenje. U Službi urgentnog prijema pregledana su 242 pacijenta, 50 je hospitalizovano, a šest transportovano u Beograd.

Loznica, gips, polomljena noga
foto: Kurir/T.Ilić

Minulog vikenda posla su napravili minus i poledica pa se zbog preloma u ZC javilo sedamnaest osoba. Sedam je zadržano na Odeljenju ortopedije, njih deset je zbrinuto ambulantno, a reč je uglavnom o povredama ekstremiteta.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track