ELEKTRIČARI I GRAĐEVINCI SU VEĆ U OBJEKTU: U bolnici "Čigota" se radi na što bržem osposobljavanju ambulanti posle velikog požara
Foto: RINA

ELEKTRIČARI I GRAĐEVINCI SU VEĆ U OBJEKTU: U bolnici "Čigota" se radi na što bržem osposobljavanju ambulanti posle velikog požara

Srbija -

Nakon požara u Specijalnoj bolnici “Čigota” na Zlatiboru odmah se krenulo u radove kako bi se što pre osposobio rad ambulantni deo koji je ostao neoštećen.

Prema rečima direktora ovog instituta dr Aleksandra Simića majstori iz građevinske struke i električari su već u objektu.

- Električari i majstori iz građevinske struke pregledaju situaciju i da vide koji deo može da se osposobi za rad. Radi se na tome da se puste struja i grejanje, i da probamo da se osposovi za rad ambulantni deo koji je ostao neoštećen – rekao je dr Simić i dodao da još ne zna kada bi taj deo mogao da počne sa radom.

On kaže da je materijalna šteta velika jer su izgoreli peti i šesti sprat B objekta, a zbog vode koja je prilikom gađenja požara ušla i sada prolazi na niže spratove, pa zbog toga još ne sme da uključi struja.

- Sa predstavnicima državnih organa i lokalne samoprave svakodnevno smo u kontaktu i obećali su maksimalnu pomoć oko obnove Specijalne bolnice Čigota – dodao je dr Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja